Objavljeno: petak, 07.09.2012.

Mališani iz SOS Dječjeg sela odabrali kostime za igrani film i TV seriju ŠEGRT HLAPIĆ

Djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik sudjelovat će u snimanju igranog filma i TV serije ŠEGRT HLAPIĆ te su za ovu prigodu odabrali odgovarajuće kostime. Riječ je o filmskoj ekranizaciji kultnog dječjeg romana "Čudnovate zgode šegrta Hlapića", Ivane Brlić Mažuranić.

Tako će po prvi put hrvatska publika dobiti ekranizaciju popularnog romana sa živim likovima i djecom u glavnim ulogama. Film je poduprt od strane HAVC-a, kao projekt od kulturne i nacionalne važnosti, a djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik po prvi puta sudjeluju u snimanju igranog filma.

Isprobavanje i odabir kostima pomoglo je djeci da se zadrže u svijetu bajki i fantastičnih priča u koji su „ušli“ prije nekoliko dana kampanjom „Najljepše dječje bajke“. Ovom kampanjom pozivaju se svi ljubitelji fantazije i maštanja da nacrtaju crtež za bajke s popisa na stranicama www.bajke.sos-dsh.hr, pošalju ih te na taj način budu dio natječaja „Crteži za najljepše dječje bajke“. Najljepši crteži naći će se u knjizi „Najljepše dječje bajke“ koja će se objaviti krajem studenog.

U navedenom natječaju mogu sudjelovati djeca predškolske i osnovnoškolske dobi, starosti do 14 godina, koja se pozivaju da svoje crteže šalju od 1. rujna 2012. do 27. rujna 2012. na adresu SOS Dječje selo Hrvatska, Zavrtnica 5/III, 10 000 Zagreb. Svi crteži pristigli do navedenog datuma biti će objavljeni u on-line galeriji, a svaki sudionik natječaja čiji će se crtež naći u knjizi, dobit će primjerak knjige besplatno.

Za sudjelovanje je potrebno odabrati jednu od bajki s popisa na stranici www.bajke.sos-dsh.hr i nacrtati likove iz odabrane bajke onako kako ih zamišljamo. Crtati se može olovkama, drvenim bojicama, flomasterima, temperama, vodenim bojama ili bilo kojom drugom opremom, a veličina crteža ne smije biti veća od A3 formata.

Bajke i priče već generacijama očaravaju djecu, nudeći im priču koja ih ponese u svijet veselja i mašte. Dječje radosti kao što su crtanje, zabava i smijeh čine ovaj svijet ljepšim te potiču odrasle da se barem na trenutak sjete svojih bezbrižnih trenutaka.

Registracija sudionika, prijave crteža, glasanje, objava rezultata i ostale važne informacije o kampanji mogu se naći na službenoj internet stranici http://bajke.sos-dsh.hr

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više