Objavljeno: utorak, 25.09.2012.

Posjet konzula Republike Poljske Dječjem selu Ladimirevci

U subotu, 22. rujna u ranim poslijepodnevnim satima u neslužbeni posjet Dječjem selu došao je konzul Republike Poljske g. Janusz Tatera u pratnji supruge i predstavnice poljske nacionalne manjine grada Zagreba gđe. Walentyne Lončarić.

Povod posjeta bila je mlada osoba Valentina, porijeklom Poljakinja, s kojom predstavnici Veleposlanstva Republike Poljske već duže od godinu dana održavaju kontakt i uvijek kad službeno dolaze u Slavoniju iskoriste priliku posjetiti i Valentinu.

Direktor Dječjeg sela upoznao je konzula i njegovu pratnju s radom i životom u Dječjem selu u Ladimirevcima i zahvalio se na dosadašnjim aktivnostima u kojima su sudjelovale sve SOS obitelji Dječjeg sela. Gosti su imali priliku doživjeti atmosferu u jednoj SOS obitelji koja živi u SOS kući Kupina, koja je tog dana bila posebno lijepa radi proslave dječjeg rođendana. Domaći kolači koje je pripremila SOS mama Ružica bili su prava poslastica kojom smo se zahvalili na poklonima koje su nam gosti iz veleposlansva Republike Poljske donijeli.

Valentina je bila posebno zadovoljna razgovorom u kojem joj je konzul Tatera predočio mogućnosti vezane uz studiranje, kao i kontakte s članovima obitelji koji žive u Poljskoj. Očekujemo da će se uskoro realizirati i Valentinina želja, te da će uz pomoć veleposlanstva Republike Poljske krenuti u „potragu za svojim korjenima.“

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više