Objavljeno: srijeda, 19.09.2012.

Siemens i dalje uz SOS Dječje selo Hrvatska

Već nekoliko godina Siemens Hrvatska pomaže SOS Dječjem selu Hrvatska te će i ove godine donacijom od 35.000 kuna pokriti godišnje troškove režija za SOS obitelj u kući Neven.

SOS Dječje selo Hrvatska i ove godine nastavlja suradnju s tvrtkom Siemens kroz program donacije sredstava za režijske troškove jedne SOS obitelji. Tako je i ove godine Siemens Hrvatska donirao 35.000 kuna i pokrio troškove režija za godinu dana ove vesele i šarolike obitelji. SOS Dječje selo Hrvatska na specifičan način, kroz skrb u obiteljskom okruženju uz ljubav i predanost SOS mame osigurava dom djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Uz podršku stručnih suradnika – psihologa, pedagoga, socijalnih radnika – ali i SOS teta, seoskih majstora i administrativno-tehničkog osoblja, SOS Dječje selo Hrvatska skrbi o 240 djece i mladih u dva SOS Dječja sela i četiri SOS Zajednice mladih.

Naš trud ne bi bio moguć bez pomoći mnogobrojnih prijatelja od kojih su mnogi, kao i tvrtka Siemens, s nama već godinama. Direktor SOS Dječjeg sela Lekenik kazao je: „Zahvaljujemo našim prijateljima iz tvrtke Siemens Hrvatska, hvala na donaciji i podršci koju pružaju SOS Dječjem selu Lekenik i omogućuju djeci u SOS obiteljima sigurno i sretno djetinjstvo.“

Gospodin Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska istaknuo je: „Siemens se obvezao na društvenu odgovornost od svog osnutka te je svjestan svoje odgovornosti društvu u kojem djeluje. Biti korporativni građanin sastavni je dio našeg razumijevanja održivosti i ta je činjenica utkana u filozofiju naše kompanije. Želja nam je ovom donacijom pridonijeti SOS Dječjem selu Lekenik koje se brine o stotinjak djece bez roditelja i roditeljske skrbi. Mladi naraštaji su naša budućnost i briga za njihov razvoj zadaća je svakog od nas.“

SOS Dječja sela brinu se za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo. Trenutno je na skrbi ukupno 240 djece i mladih: mališani predškolskog i školskog smješteni su selima u Ladimirevcima i Lekeniku, a o mladima srednjoškolskog uzrasta skrbe u četiri SOS Zajednice mladih u Osijeku, Velikoj Gorici i Zagrebu.

Siemens Hrvatska jedna je od vodećih kompanija u elektronici i elektrotehnici na hrvatskom tržištu koja posluje u sektorima energije (Energy), zdravstvene skrbi (Healthcare), industrije (Industry) i infrastrukture i gradova (Infrastructure & Cities). Na dan 30. rujna 2011. broj zaposlenih u središnjem uredu u Zagrebu i regionalnim uredima u Osijeku, Splitu i Rijeci bio je 780. U poslovnoj 2011. Siemens d.d. ostvario je dobit (prije oporezivanja i kamata, EBIT) od 7,4 milijuna kuna i nove narudžbe u vrijednosti od 1.051,3 milijuna kuna. Prihodi Društva iznosili su 975 milijuna kuna.

 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više