Objavljeno: ponedjeljak, 26.11.2012.

Finale Milenijskog čitanja bajki na glavnom zagrebačkom trgu uz brojna glumačka i estradna imena

Djeci i prijateljima Sela na pozornici su se pridružila brojna poznata lica: glumci Goran Grgić, Nataša Janjić, Jelena Perčin, Mirela Videk, pjevač Mile Kekin, producent Nikša Bratoš, redatelj Silvije Petranović...

Uz glasan pozdrav Gričkog topa koji je označio podne u nedjelju je na zagrebačkom Trgu bana Jelačića završilo četvrta kulturno – zabavna manifestacija Milenijsko čitanje bajki u organizaciji SOS Dječjeg sela Lekenik i Turističke zajednice Lekenik.

Bajke su se neprekidno čitale 24 sata, a sve je započelo dan prije u Lekeniku, također u 12.00. Posljednjih 45 minuta čitalo se na pozornici podno sata na glavnom zagrebačkom trgu.


Događaj na Trgu bana Jelačića pohodile su brojne glumačke i estradne zvijezde. Zagrebačko čitanje otvorio je mladi Mile Biljanović, glavni glumac tek snimljenog „Šegrta Hlapića“ i redatelj istog filma Silvije Petranović. Osim njih svoju su podršku SOS Dječjem selu Hrvatska dali Nataša Janjić, Jelena Perčin, Mirela Videk, Goran Grgić, Mile Kekin, Nikša Bratoš, književnik Rusmir Agačević, načelnik Općine Lekenik Marijan Crnkoci, Božidar Antolec iz TZO-a Lekenik, članovi zajednice Hari Krishna Zagreb, članovi moto-kluba Veterani-Croatia ZG, KUD Kolovrat i DVD Lekenik, članovi društva za kulturu Bošnjaka PREPOROD, predstavnici Ruskog nacionalnog vijeća te brojni drugi.
Dan prije u Lekeniku bajke su čitali još i predsjednica HSS-a Sisačko-moslavačke županije Marijana Petir, predsjednik HSS-a Lekenik Ivica Perović te pomoćnica ministrice kulture Vesna Jurić Bulatović.


Bajke na Trgu bana Jelačića čitale su se na hrvatskom, ruskom, hebrejskom i sanskritu, a u Lekeniku još i na kineskom, turskom, perzijskom, francuskom, hebrejskom, rumunjskom, ruskom, engleskom i makedonskom jeziku. Djeca i odrasli javljali su se čitanjem bajki iz drugih zemalja i kontinenata, a svakako treba izdvojiti javljanje s Kineskog zida.

Cijeli 24-satni program uživo se prenosio preko Interneta na službenoj Facebook stranici SOS Dječjeg sela Hrvatska, a finalni događaj na Trgu bana Jelačića mogao se pratiti i putem live streama na portalu 24sata.hr.


Grad Zagreb za nedjeljni je događaj omogućio SOS Dječjem selu Lekenik besplatno korištenje gradske površine, a potrebe za strujom riješila je tvrtka Inky-Dinky.

Hvala svima koji su se pridružili Milenijskom čitanju bajki!
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više