Objavljeno: ponedjeljak, 08.04.2013.

Pazinski gimnazijalci znaju više o SOS dječjim selima

Zanimljivo predavanje u sklopu predmeta ljudska prava, učenicima programa za upravne referente pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, održala je Marinka Šenjug, voditeljica fundraising odjela SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Samim počecima rada Udruge, povijesti nastajanja SOS dječjih sela u svijetu i u Hrvatskoj te trenutačnim aktivnostima, programima SOS dječjih sela Lekenik i Ladimirevci bio je posvećen prvi dio predavanja. U nastavku se predavanje odnosilo na skrb za mlade o kojima se brine u SOS dječjim selima te na njihove probleme i potrebe. Pozornost se usmjerila na važnost uloge SOS mama, na obiteljski način skrbi SOS dječjih sela te se govorilo o načinima kako se može podržati i pomoći rad Sela.
Učenici su aktivno sudjelovali u raspravi, a najviše ih je zanimala uloga SOS mama u sustavu skrbi SOS dječjih sela, na kraju su im podijeljeni informativni materijali i mali pokloni.


 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više