Objavljeno: ponedjeljak, 08.04.2013.

Pazinski gimnazijalci znaju više o SOS dječjim selima

Zanimljivo predavanje u sklopu predmeta ljudska prava, učenicima programa za upravne referente pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, održala je Marinka Šenjug, voditeljica fundraising odjela SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Samim počecima rada Udruge, povijesti nastajanja SOS dječjih sela u svijetu i u Hrvatskoj te trenutačnim aktivnostima, programima SOS dječjih sela Lekenik i Ladimirevci bio je posvećen prvi dio predavanja. U nastavku se predavanje odnosilo na skrb za mlade o kojima se brine u SOS dječjim selima te na njihove probleme i potrebe. Pozornost se usmjerila na važnost uloge SOS mama, na obiteljski način skrbi SOS dječjih sela te se govorilo o načinima kako se može podržati i pomoći rad Sela.
Učenici su aktivno sudjelovali u raspravi, a najviše ih je zanimala uloga SOS mama u sustavu skrbi SOS dječjih sela, na kraju su im podijeljeni informativni materijali i mali pokloni.


 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više