Objavljeno: ponedjeljak, 08.04.2013.

Pazinski gimnazijalci znaju više o SOS dječjim selima

Zanimljivo predavanje u sklopu predmeta ljudska prava, učenicima programa za upravne referente pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, održala je Marinka Šenjug, voditeljica fundraising odjela SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Samim počecima rada Udruge, povijesti nastajanja SOS dječjih sela u svijetu i u Hrvatskoj te trenutačnim aktivnostima, programima SOS dječjih sela Lekenik i Ladimirevci bio je posvećen prvi dio predavanja. U nastavku se predavanje odnosilo na skrb za mlade o kojima se brine u SOS dječjim selima te na njihove probleme i potrebe. Pozornost se usmjerila na važnost uloge SOS mama, na obiteljski način skrbi SOS dječjih sela te se govorilo o načinima kako se može podržati i pomoći rad Sela.
Učenici su aktivno sudjelovali u raspravi, a najviše ih je zanimala uloga SOS mama u sustavu skrbi SOS dječjih sela, na kraju su im podijeljeni informativni materijali i mali pokloni.


 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više