Objavljeno: ponedjeljak, 08.04.2013.

Pazinski gimnazijalci znaju više o SOS dječjim selima

Zanimljivo predavanje u sklopu predmeta ljudska prava, učenicima programa za upravne referente pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, održala je Marinka Šenjug, voditeljica fundraising odjela SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Samim počecima rada Udruge, povijesti nastajanja SOS dječjih sela u svijetu i u Hrvatskoj te trenutačnim aktivnostima, programima SOS dječjih sela Lekenik i Ladimirevci bio je posvećen prvi dio predavanja. U nastavku se predavanje odnosilo na skrb za mlade o kojima se brine u SOS dječjim selima te na njihove probleme i potrebe. Pozornost se usmjerila na važnost uloge SOS mama, na obiteljski način skrbi SOS dječjih sela te se govorilo o načinima kako se može podržati i pomoći rad Sela.
Učenici su aktivno sudjelovali u raspravi, a najviše ih je zanimala uloga SOS mama u sustavu skrbi SOS dječjih sela, na kraju su im podijeljeni informativni materijali i mali pokloni.


 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više