Objavljeno: ponedjeljak, 29.04.2013.

Marijin bicikl je popravljen!

Prijatelji omogućili djeci SOS Dječjeg sela Ladimirevci da se kroz ovo proljeće provezu na novim i ispravnim biciklima.

SOS Dječje selo Ladimirevci posjetili su 28. travnja prijatelji okupljeni u građansku inicijativu „Veliki za Male“ koji su djeci tog SOS sela pomogli u popravku bicikala. Grupa okuplja bicikliste koji su prošle godine odvozili humanitarni ultramaraton u trajanju od 77 sati od Iloka do Dubrovnika, duljine 1200 kilometara. Ovom akcijom popravaka bicikala omogućili su da svako dijete u SOS Dječjem selu Ladimirevci može voziti svojeg ljubimca, a neki i prvi put.

„Veliki za male“ prikupili su donaciju dijelova za popravak bicikala od „BIKE SHOP I SERVIS, T.Č.T. d.o.o." kao i od biciklističkih udruga i grupa biciklista iz cijele Hrvatske. U akciju „Veliki za male“ uključili su se i članovi Moto kluba Kune iz Osijeka koji su poklonili djeci 10 bicikala.

Marija je jedanaestogodišnja djevojčica iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i voli se rolati, a posebno voziti svoj dvobojan bicikl. Ružičasta i bijela su njezine omiljene boje i često je tako i odjevena pa je i njezin bicikl obojen upravo tim bojama. Marija je uzbuđena što joj je bicikl popravljen i spreman za vožnju, a ona za nove dogodovštine.

„ Jedva sam dočekala da sjednem na svoj popravljeni bicikl, sad je kao nov!“ – kaže Marija.

Velika grupa zaljubljenika u bicikle i dobročinitelja stigla je u SOS Dječje selo Ladimirevce rano ujutro kako bi imali što više vremena za druženje s djecom, ali i za popravak bicikala. Izgubljenu energiju nadoknadili su bazginim sokom kao i kiflicama koje su ispekle vrijedne članice te inicijative. Kao pravi prijatelji, svakoj su SOS obitelj dali poklon-paket, donaciju OPG-a Rosa i Hypo banke.

Djeci u SOS Dječjem selu Ladimirevci, a i mnogim drugima, bicikl je osnovno prijevozno sredstvo koje daje slobodu kretanja, pomažući u obavljanju svakodnevnih poslova ili pak uživanju s prijateljima. Stoga su prijatelji SOS Dječjeg sela Ladimirevci osim te akcije, i tijekom godine na razne načine davali doprinose, bilo da je riječ o popravku i održavanju bicikla, zamjenskim dijelovima ili donacijama za vozni park razigrane djece.

Pozivamo i nadalje sve koji mogu da daruju svoje stare, ali vozne bicikle ili doniraju novac za kupnju novih za djecu SOS Dječjeg sela Ladimirevci!
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više