Objavljeno: srijeda, 01.05.2013.

Želim biti uzor svojoj braći i sestrama

Kristina je vesela djevojčica koja živi u SOS Dječjem selu Lekenik. Njezin dan započinje jutarnjom higijenom, biranjem odjeće za školu te zdravim doručkom.

Kristina je 11-godišnja djevojčica koja je prije tri godine stigla u SOS Dječje selo Lekenik zajedno sa svojih sedmero braće i sestara. Pridržava se svakodnevne rutine pa ustaje rano, u sedam sati, i zajedno doručkuje sa svojom braćom i sestrama. Za doručak voli pojesti kuhane žgance, a nakon njih obvezno opere zube. Naučila je pravilno se koristiti četkicom za zube, kružnim pokretima u trajanju od nekoliko minuta, i svaki dan pokazuje braći i sestrama kako se peru zubi.

Na edukaciji „Zaštita zubi“ – za SOS mame, SOS tete i djecu – koju je pripremila dr. med. dent. Dubravka Matančević, Kristina je s ponosom pokazala svoje bijele zube.
 

„ Redovito perem zube i redovito me SOS mama vodi na pregled kod tete zubarice, nije me strah, a želja mi je da ni moju braću i sestre također ne bude strah!“, kaže Kristina


Dr. Matančević naglasila je na kraju edukacije: „ Korištenjem stečenog znanja i vještina djeca bi ubuduće trebala dolaziti samo na redovite preglede, a vađenje i popravljanje zuba neće biti potrebno!“

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više