Objavljeno: srijeda, 01.05.2013.

Želim biti uzor svojoj braći i sestrama

Kristina je vesela djevojčica koja živi u SOS Dječjem selu Lekenik. Njezin dan započinje jutarnjom higijenom, biranjem odjeće za školu te zdravim doručkom.

Kristina je 11-godišnja djevojčica koja je prije tri godine stigla u SOS Dječje selo Lekenik zajedno sa svojih sedmero braće i sestara. Pridržava se svakodnevne rutine pa ustaje rano, u sedam sati, i zajedno doručkuje sa svojom braćom i sestrama. Za doručak voli pojesti kuhane žgance, a nakon njih obvezno opere zube. Naučila je pravilno se koristiti četkicom za zube, kružnim pokretima u trajanju od nekoliko minuta, i svaki dan pokazuje braći i sestrama kako se peru zubi.

Na edukaciji „Zaštita zubi“ – za SOS mame, SOS tete i djecu – koju je pripremila dr. med. dent. Dubravka Matančević, Kristina je s ponosom pokazala svoje bijele zube.
 

„ Redovito perem zube i redovito me SOS mama vodi na pregled kod tete zubarice, nije me strah, a želja mi je da ni moju braću i sestre također ne bude strah!“, kaže Kristina


Dr. Matančević naglasila je na kraju edukacije: „ Korištenjem stečenog znanja i vještina djeca bi ubuduće trebala dolaziti samo na redovite preglede, a vađenje i popravljanje zuba neće biti potrebno!“

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više