Objavljeno: srijeda, 01.05.2013.

Želim biti uzor svojoj braći i sestrama

Kristina je vesela djevojčica koja živi u SOS Dječjem selu Lekenik. Njezin dan započinje jutarnjom higijenom, biranjem odjeće za školu te zdravim doručkom.

Kristina je 11-godišnja djevojčica koja je prije tri godine stigla u SOS Dječje selo Lekenik zajedno sa svojih sedmero braće i sestara. Pridržava se svakodnevne rutine pa ustaje rano, u sedam sati, i zajedno doručkuje sa svojom braćom i sestrama. Za doručak voli pojesti kuhane žgance, a nakon njih obvezno opere zube. Naučila je pravilno se koristiti četkicom za zube, kružnim pokretima u trajanju od nekoliko minuta, i svaki dan pokazuje braći i sestrama kako se peru zubi.

Na edukaciji „Zaštita zubi“ – za SOS mame, SOS tete i djecu – koju je pripremila dr. med. dent. Dubravka Matančević, Kristina je s ponosom pokazala svoje bijele zube.
 

„ Redovito perem zube i redovito me SOS mama vodi na pregled kod tete zubarice, nije me strah, a želja mi je da ni moju braću i sestre također ne bude strah!“, kaže Kristina


Dr. Matančević naglasila je na kraju edukacije: „ Korištenjem stečenog znanja i vještina djeca bi ubuduće trebala dolaziti samo na redovite preglede, a vađenje i popravljanje zuba neće biti potrebno!“

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više