Objavljeno: ponedjeljak, 02.03.2009.

Maškare, fašnik, poklade, maskenbal...

Za taj važan događaj pripremali smo se cijeli tjedan, a kako i ne bi – bilo je tu klauna, misica,štrumfova, ... Što smo sve još bili pogledajte sami…

Maskenbal

U što li da se maskiram?
U strašnog lava guste grive
pa da mi se svi redom dive?
Il' u klauna smiješna lica
puna šale, pjesme i vica?
Požurimo djeco svi,
maskirajte se i vi!
Obucite kaput, šal
i krenimo na maskenbal!
                               Lea, 5.raz
 

SOS-Dječja sela Lekenik  i Ladimirevci obilježavaju ovaj šareni i veseli običaj svake godine. Ove godine smo gostovali na fašniku u Samoboru.

21. veljače, 2009. godine,odzvanjao je smijehom i pjesmom tisuća djece, okupljenih na tradicionalnom fašniku.Nevjerojatne maske i odore, krinke i šminke, čudesni likovi iz klasičnih bajki i futurističkih filmova, okupljeni oko glavne scene, na trgu, s pozornošću su pratili program koji se odvijao od ranih jutarnjih sati. Mirisale su krafne, glazba se nadvila nad krovove osunčanog Samobora.Nastupila je i naša literarno-plesna grupa, Ana i Katarina pročitale su svoje prozne radove o fašniku i dobile buran pljesak, a onda su Leona,Ana Marija, Josipa,Tea i Mendy, zaplesale svoj ples i osvojile srca i osmijehe okupljenog dječjeg puka ! Voditeljica programa, gospođa Svraka,zahvalila se djevojčicama i izrazila želju za ponovnim susretom iduće godine !

Eto nas opet u Samoboru - čim nas pozovu !!!

Gostovali smo i na fašniku općine Lekenik; Maskirana povorka,krenula je ispred našeg društvenog centra, te je kroz naselje, mimohodom stiglau stari i lijepi dom, dobrovoljnog vatrogasnog društva . Eh, tu je tek onda nastalo pravo veselje !  A u njemu su naravno  učestovala i djeca našeg SOS-dječjeg sela Lekenik. Osim što su se maskirani uključili u mimohod, naše su djevojčice nastupile  u mažoretkinjama , koje su svoj program prikazale na podiju vatrogasnog doma, a kad su instrumente uzeli u svoje ruke članovi našeg dječjeg muškog  pa onda i ženskog rock benda- nastupio je dječji urnebes ! Članovi naše glazbene radionice, kao i uvijek, iskazali su svoju originalnost, i žestokim nastupom plijenili su pozornost svih okupljenih u dvorani ! Djeca su ostala u vatrogasnom domu,zabavljajući se uz ples,igru,topli čaj i krafne, a na kraju su podijeljena priznanja i za najuspješnije maske !  Sve  u svemu - bio je to jedan divan fašnički dan u Lekeniku !!!
 

SOS -DJEČJE SELO LEKENIK proslava u DRUŠTVENOM CENTRU "Hermann Gmeiner"

 Svake godine, u isto vrijeme, na istom mjestu, u isti sat ! Pa tako i ove godine : Pepelnica, Društveni centar, u 18 sati - Fašnik u SOS-Dječjem selu !!!

Ove smo godine učestvovali u Samoboru i Lekeniku, gledali smo na TV ekranima Rijeku, i karneval u Riu,ali što je to sve - naspram našeg maskembala !?

Nikada ljepše,veselije, raspjevanije i razigranije ! Gargamel i štrumfovi, ninđa kornjače i pustinjski borci,gusari,plesačice,nakaze i vještice !!!
Cijela sila neobičnih likova utrpala se u naš Društveni centar, smijeh, pjesma i vesela dobacivanja na sve strane ! Tople krafne i sokovi ! Karaoke i plesovi ! Svi su bili pod maskama : djeca, SOS -mame i tete, zaposlenici,suradnici i gosti !

Birali su se najljepši kostimi,komisija je imala težak posao, ali na kraju su svi bili zadovoljni ! Čak su i djeca , uz burno odobravanje i smijeh, bar na kratko, preuzela ključeve od Sela i svih radionica ! I svi su skupa plesali.
Urnebesan je bio nastup glazbenika sastavljenih od Aleksovih rokera, i "pojačanja" od SOS- teta, suradnika, pa čak i ravnatelja SOS-Dječjeg sela ! Mali štrumfovi su imali krasan recital i razgalili su sve posjetitelje.Stigli su nam i prijatelji iz Nacionalnog ureda, čak je teta Branka dobila specijalno priznanje za svoj kostim ! Djeca su bila neumorna, a SOS -mame i tete - iznimno raspoložene,vedre i razigrane.

Jedva čekamo idući Fašnik i karneval ! A,tko zna, možda do tad, još bude tako veselih i razigranih priredbi !?

Objavljeno:
srijeda, 21.09.2016.

Mali zaljubljenici u fotografiju u svijetu profesionalaca

Čovjek samo srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. No, ako spojimo veliko srce, ljubav prema fotografiji i ljepotu koja nas okružuje – dobiti ćemo veliko prijateljstvo i dan za pamćenje.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 20.09.2016.

SOS Zajednica mladih u Zagrebu proslavila 20. rođendan!

Malenim slavljem u intimnom krugu mladih, kolega i prijatelja, na zagrebačkoj Vidovčici obilježeno je 20 godina postojanja SOS -Zajednice mladih Zagreb.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 19.09.2016.

Kroz Šumu Striborovu, preko Panonskog mora do zelenih gora

Ovog vikenda 23 djece i mladih SOS Dječjeg sela Ladimirevci provelo je nezaboravan dan u Čarobnoj šumi, na obroncima Dilj gore, na izletu u organizaciji Planinarskog društvo 'Zanatlija' iz Osijeka.

Saznajte više