Objavljeno: ponedjeljak, 02.03.2009.

Maškare, fašnik, poklade, maskenbal...

Za taj važan događaj pripremali smo se cijeli tjedan, a kako i ne bi – bilo je tu klauna, misica,štrumfova, ... Što smo sve još bili pogledajte sami…

Maskenbal

U što li da se maskiram?
U strašnog lava guste grive
pa da mi se svi redom dive?
Il' u klauna smiješna lica
puna šale, pjesme i vica?
Požurimo djeco svi,
maskirajte se i vi!
Obucite kaput, šal
i krenimo na maskenbal!
                               Lea, 5.raz
 

SOS-Dječja sela Lekenik  i Ladimirevci obilježavaju ovaj šareni i veseli običaj svake godine. Ove godine smo gostovali na fašniku u Samoboru.

21. veljače, 2009. godine,odzvanjao je smijehom i pjesmom tisuća djece, okupljenih na tradicionalnom fašniku.Nevjerojatne maske i odore, krinke i šminke, čudesni likovi iz klasičnih bajki i futurističkih filmova, okupljeni oko glavne scene, na trgu, s pozornošću su pratili program koji se odvijao od ranih jutarnjih sati. Mirisale su krafne, glazba se nadvila nad krovove osunčanog Samobora.Nastupila je i naša literarno-plesna grupa, Ana i Katarina pročitale su svoje prozne radove o fašniku i dobile buran pljesak, a onda su Leona,Ana Marija, Josipa,Tea i Mendy, zaplesale svoj ples i osvojile srca i osmijehe okupljenog dječjeg puka ! Voditeljica programa, gospođa Svraka,zahvalila se djevojčicama i izrazila želju za ponovnim susretom iduće godine !

Eto nas opet u Samoboru - čim nas pozovu !!!

Gostovali smo i na fašniku općine Lekenik; Maskirana povorka,krenula je ispred našeg društvenog centra, te je kroz naselje, mimohodom stiglau stari i lijepi dom, dobrovoljnog vatrogasnog društva . Eh, tu je tek onda nastalo pravo veselje !  A u njemu su naravno  učestovala i djeca našeg SOS-dječjeg sela Lekenik. Osim što su se maskirani uključili u mimohod, naše su djevojčice nastupile  u mažoretkinjama , koje su svoj program prikazale na podiju vatrogasnog doma, a kad su instrumente uzeli u svoje ruke članovi našeg dječjeg muškog  pa onda i ženskog rock benda- nastupio je dječji urnebes ! Članovi naše glazbene radionice, kao i uvijek, iskazali su svoju originalnost, i žestokim nastupom plijenili su pozornost svih okupljenih u dvorani ! Djeca su ostala u vatrogasnom domu,zabavljajući se uz ples,igru,topli čaj i krafne, a na kraju su podijeljena priznanja i za najuspješnije maske !  Sve  u svemu - bio je to jedan divan fašnički dan u Lekeniku !!!
 

SOS -DJEČJE SELO LEKENIK proslava u DRUŠTVENOM CENTRU "Hermann Gmeiner"

 Svake godine, u isto vrijeme, na istom mjestu, u isti sat ! Pa tako i ove godine : Pepelnica, Društveni centar, u 18 sati - Fašnik u SOS-Dječjem selu !!!

Ove smo godine učestvovali u Samoboru i Lekeniku, gledali smo na TV ekranima Rijeku, i karneval u Riu,ali što je to sve - naspram našeg maskembala !?

Nikada ljepše,veselije, raspjevanije i razigranije ! Gargamel i štrumfovi, ninđa kornjače i pustinjski borci,gusari,plesačice,nakaze i vještice !!!
Cijela sila neobičnih likova utrpala se u naš Društveni centar, smijeh, pjesma i vesela dobacivanja na sve strane ! Tople krafne i sokovi ! Karaoke i plesovi ! Svi su bili pod maskama : djeca, SOS -mame i tete, zaposlenici,suradnici i gosti !

Birali su se najljepši kostimi,komisija je imala težak posao, ali na kraju su svi bili zadovoljni ! Čak su i djeca , uz burno odobravanje i smijeh, bar na kratko, preuzela ključeve od Sela i svih radionica ! I svi su skupa plesali.
Urnebesan je bio nastup glazbenika sastavljenih od Aleksovih rokera, i "pojačanja" od SOS- teta, suradnika, pa čak i ravnatelja SOS-Dječjeg sela ! Mali štrumfovi su imali krasan recital i razgalili su sve posjetitelje.Stigli su nam i prijatelji iz Nacionalnog ureda, čak je teta Branka dobila specijalno priznanje za svoj kostim ! Djeca su bila neumorna, a SOS -mame i tete - iznimno raspoložene,vedre i razigrane.

Jedva čekamo idući Fašnik i karneval ! A,tko zna, možda do tad, još bude tako veselih i razigranih priredbi !?

Novosti

Objavljeno:
utorak, 13.11.2018.

Naši mališani u društvu Modrića, Rakitića, Subašića, Vrsaljka… koje veselje!

Naši su mališani iz SOS Dječjih sela doživjeli susret koji će pamtiti do kraja života. Imali su čast prisustvovati uručenju odličja našim srebrnim nogometašima na Pantovčaku.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.11.2018.

Bajkovitih 24 sata na Lekenički način

Uspješno je završeno još jedno Milenijsko čitanje bajki. Desetu godinu za redom, održava se ova sjajna manifestacija u kojoj se 24 sata, u SOS Društvenom centru Hermann Gmeiner, neprekidno čitaju bajke.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 08.11.2018.

Vrijeme je za bajke!

Jubilarno, deseto izdanje Milenijskog čitanja bajki, ove ćemo godine obilježiti u Društvenom centru 'Hermann Gmeiner' u SOS Dječjem selu Lekenik.

Saznajte više