Objavljeno: nedjelja, 05.05.2013.

Osvojili smo 4. mjesto na Zagreb Adventure Festivalu 2013.

Dvije ekipe SOS dječjih sela natjecale su se u pustolovnoj utrci. Ekipa Everland iz SOS Dječjeg sela Lekenik osvojila je 4. mjesto.

fotografije

U sklopu Zagreb Adventure Festivala, u nedjelju 5. svibnja 2013. održala se humanitarna akcija u obliku pustolovne utrke za djecu iz dječjih domova za nezbrinutu djecu. Sudjelovalo je 250 djece iz 18 dječjih domova iz cijele Hrvatske (A. G. Matoš, Braća Mažuranići, I. Brlić Mažuranić, I. G. Kovačić, Izvor, Klasje, Kuća sv. Josipa, Kuća sv. Terezije, Laduč, Lipik, Maslina, Pula, Slavonski Brod, SOS Dječje selo Ladimirevci, SOS Dječje selo Lekenik, Sv. Ana Vinkovci, Sv. Franjo Vugrovec, Vrbina).


U pustolovnoj utrci natjecalo se 18 ekipa s po 6 sudionika, iz svih dječjih domova. Pustolovna utrka se sastojala od 18 različitih poligona čiji su izvoditelji bili izlagači ZAF-a. Djeca su mogla iskusiti na taj način različite pustolovne sportove i zanimljive aktivnosti na otvorenom kao što su vožnja mini raftingom, penjanje po umjetnoj stijeni, ultimate frizbi, kensei, slackline, postavljanje kitesurf i speleološke opreme, biciklistička štafeta i druge aktivnosti u kojima se osobito bodovala kvaliteta izvođenja grupe i timski duh te se na taj način usmjeravalo djecu na međusobnu suradnju i ovisnost jednih o drugima umjesto na isticanje i oslanjanje na najjače i najbrže pojedince. Ostala djeca koja se nisu natjecala imala su priliku isprobati bogatu ponudu sadržaja na ZAF-u, ali i bodriti svoju ekipu i za nju navijati.


1. mjesto osvojio je Dječji dom Braća Mažuranići, ekipa Girice / 5-dnevni Scout kamp na Zrmanji za 20 djece i 5 voditelja koju je donirala agencija Avanturist
2. mjesto osvojio je Dječji dom Pula, ekipa Šajeta / besplatan ulaz za cijeli dom u Nacionalni park Krka koju je donirao NP Krka
3. mjesto osvojila je Kuća sv. Josipa, ekipa Jožeki /rafting za 6 osoba na rijeci Savinji u Sloveniji koju je donirala agencija Adventure Valley iz Slovenije
4. mjesto osvojilo je SOS Dječje selo Lekenik, ekipa Everland / komplet knjiga „Ono si što…“ i „Puž postolar“ koje je donirala udruga Kvantna književnost.
 

 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više