Objavljeno: nedjelja, 05.05.2013.

Osvojili smo 4. mjesto na Zagreb Adventure Festivalu 2013.

Dvije ekipe SOS dječjih sela natjecale su se u pustolovnoj utrci. Ekipa Everland iz SOS Dječjeg sela Lekenik osvojila je 4. mjesto.

fotografije

U sklopu Zagreb Adventure Festivala, u nedjelju 5. svibnja 2013. održala se humanitarna akcija u obliku pustolovne utrke za djecu iz dječjih domova za nezbrinutu djecu. Sudjelovalo je 250 djece iz 18 dječjih domova iz cijele Hrvatske (A. G. Matoš, Braća Mažuranići, I. Brlić Mažuranić, I. G. Kovačić, Izvor, Klasje, Kuća sv. Josipa, Kuća sv. Terezije, Laduč, Lipik, Maslina, Pula, Slavonski Brod, SOS Dječje selo Ladimirevci, SOS Dječje selo Lekenik, Sv. Ana Vinkovci, Sv. Franjo Vugrovec, Vrbina).


U pustolovnoj utrci natjecalo se 18 ekipa s po 6 sudionika, iz svih dječjih domova. Pustolovna utrka se sastojala od 18 različitih poligona čiji su izvoditelji bili izlagači ZAF-a. Djeca su mogla iskusiti na taj način različite pustolovne sportove i zanimljive aktivnosti na otvorenom kao što su vožnja mini raftingom, penjanje po umjetnoj stijeni, ultimate frizbi, kensei, slackline, postavljanje kitesurf i speleološke opreme, biciklistička štafeta i druge aktivnosti u kojima se osobito bodovala kvaliteta izvođenja grupe i timski duh te se na taj način usmjeravalo djecu na međusobnu suradnju i ovisnost jednih o drugima umjesto na isticanje i oslanjanje na najjače i najbrže pojedince. Ostala djeca koja se nisu natjecala imala su priliku isprobati bogatu ponudu sadržaja na ZAF-u, ali i bodriti svoju ekipu i za nju navijati.


1. mjesto osvojio je Dječji dom Braća Mažuranići, ekipa Girice / 5-dnevni Scout kamp na Zrmanji za 20 djece i 5 voditelja koju je donirala agencija Avanturist
2. mjesto osvojio je Dječji dom Pula, ekipa Šajeta / besplatan ulaz za cijeli dom u Nacionalni park Krka koju je donirao NP Krka
3. mjesto osvojila je Kuća sv. Josipa, ekipa Jožeki /rafting za 6 osoba na rijeci Savinji u Sloveniji koju je donirala agencija Adventure Valley iz Slovenije
4. mjesto osvojilo je SOS Dječje selo Lekenik, ekipa Everland / komplet knjiga „Ono si što…“ i „Puž postolar“ koje je donirala udruga Kvantna književnost.
 

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više