Objavljeno: ponedjeljak, 13.05.2013.

Stotinjak biciklista na 4. SOS biciklijadi u Lekeniku

Ove nedjelje stotinjak biciklista iskoristili su dan u ugodnom druženju te vožnji po makadamskoj stazi dugoj 10 km kroz turopoljsku šumu. Ovogodišnja 4. biciklijada obilježena je dolaskom velikog broja prijatelja koji su sa svojim članovima obitelji i velikom SOS obitelji obilježili Međunarodni dan obitelji.

SOS Dječje selo Hrvatska od samih početaka veliki značaj pridaje razvijanju sportskog duha u kvalitetno i korisno provedenom vremenu. Tako će ovaj vikend mnogima ostati u pamćenju po ugodnoj atmosferi i velikoj količini komaraca koja je obilježila ovu Biciklijadu. Biciklijadu su svojim dolaskom podržali Ride it Sisak, Bikearound-hr.com, biciklisti iz Pitomače, pustolovno ekološka udruga AktivNatura, obitelj i prijatelji iz Siska, Petrinje, Dugog sela, Velike Gorice, okolice Lekenika te čak iz Rijeke. Djeci u SOS Dječjem selu Lekenik, a i mnogim drugima, bicikl je osnovno prijevozno sredstvo koje daje slobodu kretanja pomažući u obavljanju svakodnevnih poslova ili pak uživanje s prijateljima. Stoga su prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska i tijekom godine na razne načine davali doprinose, bilo da je riječ o popravku i održavanju bicikla, zamjenskim djelovima ili donacijama za vozni park razigrane djece. Ove godine Selu je donirano desetak novih i rabljenih bicikala.

Pedaliranje do rijeke Odre zaslužilo je kratki odmor koji su djeca iskoristila za igru i osvježenje uz sokove iz Raucha i Cedevite, a na povratku u SOS Dječje selo Lekenik dočekao ih je ručak – gulaš iz kotilića i hrenovke u pecivu. Povratak su začinili sportskim igrama kao krunom na kraju dana, dok su za vrijeme natjecanja u spretnosti vožnje bicikla na poligonu i nogometne utakmice igrališta bila ispunjena dječjim smijehom i navijanjem.

Direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović nije krio zadovoljstvo uspješno organiziranom Biciklijadom i njenim odazivom: “Sretni smo kada vidimo ovako veliki broj zaljubljenika u prirodu i biciklizam koji su došli podržati ovogodišnju biciklijadu te biti uzor djeci za koju skrbimo u SOS Dječjem selu Lekenik. Vidimo se dogodine u još većem broju.“

 fotografije

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više