Objavljeno: ponedjeljak, 02.09.2013.

Odlazak u SOS Zajednice mladih

Svake godine u SOS Dječjem selu Lekenik održava se tradicionalnom Kukuruzijada kojom se obilježava početak školske godine te prelazak bivših osmoškolaca u srednje škole i odlazak u SOS Zajednice mladih.

Ta životna faza djece iz SOS sela nije nimalo laka za njih kao ni za njihove SOS mame i ostale zaposlenike SOS Dječjih sela te im se Kukuruzijadom prelazak u SOS Zajednice mladih pokušava barem malo olakšati. Ovogodišnju Kukuruzijadu obilježili su zabava, igre i sportske zanimacije, ali i edukativne radionice kojima je cilj poticati samostalnost mladih u Selima. A slavlju su se pridružili i mališani iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci koji su prelazak djece u SOS Zajednice mladih obilježili „Jesenskim izletom“ u obližnje izletište Emaus.

Prelazak iz SOS Dječjeg sela u SOS Zajednicu mladih označava drugu fazu obiteljskog modela dugoročne skrbi o djeci i mladima gdje umjesto SOS mama o mladima brinu odgajatelji na koje se mladi jednako mogu osloniti, no kontakt s SOS mamom nikada ne prestaje. U SOS zajednicama mladih uče se različite vještine kako bi pri izlasku bili što spremniji za samostalan život. Svi mladi u Zajednici se školuju, a ovisno o uspjehu i interesu pruža im se mogućnost i za daljnje školovanje. Izbor zanimanja je različit pa se tako mladi školuju za buduće frizere, trgovce, medicinske sestre, pedikere, plinoinstalatere,elektrotehničare, ekonomske tehničare, a većina mladih nakon završene srednje odlučuje se i fakultetski obrazovati pa tako mladi iz SOS Dječjeg sela studiraju na građevini, informatici, ekonomiji i zdravstvenom učilištu, a neki mladi borave na školovanju i u inozemstvu; primjerice na UWC koledžu u Costa Rici.

„Novim mladima želimo sreću i da se dobro uklope u novo životno okruženje, naravno uz podršku svih zaposlenika SOS dječjih sela te dragih prijatelja i donatora.“, rekao je na Kukuruzijadi direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović.
 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više