Objavljeno: ponedjeljak, 02.09.2013.

Odlazak u SOS Zajednice mladih

Svake godine u SOS Dječjem selu Lekenik održava se tradicionalnom Kukuruzijada kojom se obilježava početak školske godine te prelazak bivših osmoškolaca u srednje škole i odlazak u SOS Zajednice mladih.

Ta životna faza djece iz SOS sela nije nimalo laka za njih kao ni za njihove SOS mame i ostale zaposlenike SOS Dječjih sela te im se Kukuruzijadom prelazak u SOS Zajednice mladih pokušava barem malo olakšati. Ovogodišnju Kukuruzijadu obilježili su zabava, igre i sportske zanimacije, ali i edukativne radionice kojima je cilj poticati samostalnost mladih u Selima. A slavlju su se pridružili i mališani iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci koji su prelazak djece u SOS Zajednice mladih obilježili „Jesenskim izletom“ u obližnje izletište Emaus.

Prelazak iz SOS Dječjeg sela u SOS Zajednicu mladih označava drugu fazu obiteljskog modela dugoročne skrbi o djeci i mladima gdje umjesto SOS mama o mladima brinu odgajatelji na koje se mladi jednako mogu osloniti, no kontakt s SOS mamom nikada ne prestaje. U SOS zajednicama mladih uče se različite vještine kako bi pri izlasku bili što spremniji za samostalan život. Svi mladi u Zajednici se školuju, a ovisno o uspjehu i interesu pruža im se mogućnost i za daljnje školovanje. Izbor zanimanja je različit pa se tako mladi školuju za buduće frizere, trgovce, medicinske sestre, pedikere, plinoinstalatere,elektrotehničare, ekonomske tehničare, a većina mladih nakon završene srednje odlučuje se i fakultetski obrazovati pa tako mladi iz SOS Dječjeg sela studiraju na građevini, informatici, ekonomiji i zdravstvenom učilištu, a neki mladi borave na školovanju i u inozemstvu; primjerice na UWC koledžu u Costa Rici.

„Novim mladima želimo sreću i da se dobro uklope u novo životno okruženje, naravno uz podršku svih zaposlenika SOS dječjih sela te dragih prijatelja i donatora.“, rekao je na Kukuruzijadi direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović.
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više