Objavljeno: petak, 20.09.2013.

Obilježili smo tjedan mobilnosti

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci obilježila su tjedan na zanimljiv način kako bi ukazala na važnost kretanja po čistom zraku i na očuvanje prirode, te na jačanje zdravijih stilova i navika u životu.

Svake godine, počevši od 2002., od 16. do 22.rujna u cijeloj Europi obilježava se Europski tjedan mobilnosti koji je posvećen kretanju. Moto ovogodišnjeg Tjedna je “Za čist zrak - na tebi je red“.

Djeca su s radošću dočekala da se pridruže ovoj akciji, jer oni vole biti u pokretu i boraviti na čistom svježem zraku. Početak tjedna mobilnosti u SOS Dječjem selu Ladimirevci započeo je Pričom o prometnim znakovima koju su rado poslušali svi predškolci te likovnom radionicom na kojoj su djeca izrađivala različita šarena i maštovita vozila.
Nakon kreativnog rada, došlo je vrijeme za tjelesne aktivnosti. S ciljem da se ukaže na to da prijevozna sredstva zagađuju okoliš, ali i da se zbog njih ljudi slabo kreću i time štete svom zdravlju. Za djecu su organizirane biciklijada i rolijada, te su djeca na toplom i čistom zraku kredom u boji crtala motive prirode, bicikla, romobila, ali tu se našao i pokoji konj.
Nakon igre i smijeha, došlo je vrijeme za branje i čišćenje lješnjaka te uživanje u tom zdravom orašastom plodu. Djeca su bila oduševljena ovom akcijom i time što mogu podijeliti svoje lješnjake sa prijateljima, SOS mamama i tetama te uredskim osobljem.
Za kraj tjedna, organizirano je razgibavanje i vježbanje uz zvukove zumbe za sve zaposlenike i djecu SOS Dječjeg sela Ladimirevci.
Kakav bi to bio tjedan mobilnosti, ako ne bi ostavili neki trag stoga je sve završilo izložbom vozila i dječjih radova na temu „Priroda i kretanje“.
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više