Objavljeno: srijeda, 09.10.2013.

Humane zvijezde za 20. rođendan SOS Dječjeg sela Lekenik

U SOS Dječjem selu Lekenik je u utorak 8. listopada odigrana humanitarna nogometna utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske i ekipe Prijatelji SOS Dječjeg sela Lekenik.

Početni udarac na utakmici izveo je četverogodišnji dječak Đ.Đ. iz SOS Dječjeg sela Lekenik, uz pomoć gospodina Branka Tušeka, izaslanika predsjednika RH. Utakmica je bila humanitarnog karaktera, a ukupan iznos od 746 prodanih ulaznica po pojedinačnoj cijeni od 10 kuna doniran je SOS Dječjem selu Lekenik. U dresu Prijatelja SOS Dječjeg sela pred nekoliko stotina oduševljene djece zaigrali su bivši kapetan Vatrenih Zvonimir Boban, socijalno angažirani hrvatski glumac i predsjednik HDDU-a Goran Grgić, glumac Mile Biljanović (Šegrt Hlapić), prof. Dubravko Klarić, kapetani nogometnih momčadi iz klubova Općine i brojni drugi prijatelji SOS Dječjeg sela Lekenik.

Humane zvijezde Hrvatske slave 10. obljetnicu svoga rada i ovo je 57. utakmica na kojoj sudjelujemo, a sve dosadašnje akcije koje smo radili bile su isključivo u svrhu prikupljanja sredstava za pomoć djeci. Odaziv igrača je bio standardno dobar, za humanitarne svrhe naši igrači se uvijek rado odazovu pa su tako na terenu zaigrali Silvio Marić, Tomislav Rukavina, Branko Strupar, Kruno Jurčić, Damir Škaro, Branko Tušek, glumac Slaven Knezović, kao i Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a i mnogi drugi.“ izjavio je gospodin Dejan Pap, tajnik udruge Humane zvijezde Hrvatske.

Uz poznate nogometaše i osobe iz sportskih krugova događaj su uveselili svojim vođenjem programa televizijski i radijski voditelj Frano Ridjan i Mario Petreković, zaštitno lice Lidla.

„SOS Dječje selo Lekenik ove godine slavi 20 godina što je puno i malo u životu jednog SOS dječjeg sela. U tom razdoblju kroz naše selo je prošlo više od 300 djece, ponosni smo na rezultate koje imamo, a SOS Dječje selo ne bi bilo dječje selo bez svojih prijatelja. Ovom prilikom se zahvaljujem svima iz Udruge Humane zvijezde Hrvatske koji su se spremno odazvali našem pozivu da zaigramo humanitarnu utakmicu zajedno." kazao je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Davor je plavokosi dječak iz SOS Dječjeg sela Lekenik s dvije nogometne lopte u očima, uvijek nasmiješen od uha do uha i razigran kao seoski vrabac. Učenik je petog razreda. Za svoje kazališne uloge dobiva pljesak na sceni, ali on sanja kako na desnom krilu juriša zelenim stadionom Lekenika, prolazi kroz obranu protivnika, puca desnim volejem i zabija gol! A svi su na nogama i izvikuju njegovo ime: Davoreeee, majstoreeee!!! Davor mašta kako će imati priliku trenirati u nekomu velikom klubu i zato je utorak 8. listopada, kada su u SOS Dječje selo Lekenik došli bivši nogometni reprezentativci Hrvatske, dan koji će pamtiti cijeli život.

Utakmica je završila rezultatom 3-3, pogotke za Humane zvijezde postigli su Branko Strupar, Stjepan Jukić i Amir Kazić Leo, dok su strijelci za Prijatelje SOS Dječjeg sela bili Željko Kovačević, Mario Majstorović i Mario Bušić, a nakon završnog zvižduka glavnog suca utakmice gosp. Vlade Svilokosa, nastavljeno je zajedničko druženje svih igrača i prijatelja.

Svojim dolaskom događaj su uveličali Nj.E. gđa. Andrea Ikić-Boehm, veleposlanica Republike Austrije u RH, predsjednik Uprave Lidla, g. Boris Lukšić, zamjenik županice Sisačko – moslavačke županije gosp. Zdenko Vahovec, načelnik Općine Lekenik, gosp. Ivica Perović i brojni drugi.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više