Objavljeno: petak, 18.10.2013.

SOS Dječje selo Lekenik proslavilo 20. rođendan

SOS Dječje selo Lekenik danas je proslavilo 20. rođendan u znaku veselja i dječje igre sa SOS mamama, tetama i ostalim djelatnicima te prijateljima i donatorima.

Prije početka zabavnog dijela programa, okupljenima su se obratili prof.dr.sc. Mariza Katavić, predsjednica SOS Dječjeg sela Hrvatska, gospodin Siddhartha Kaul, predsjednik SOS-Kinderdorf International, NJ.E. gđa. Andrea Ikić-Böhm, veleposlanica Republike Austrije te direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović.

"Dvadesetu godinu od otvorenja SOS Dječjeg sela Lekenik, trudimo se živjeti i raditi prema visokim standardima odgoja koje je postavila naša organizacija, za dobrobit svakog djeteta o kojem brinemo. Danas ćemo ponovno iskoristiti priliku i s radošću se zahvaliti jedni drugima za odličnu međusobnu suradnju, pomoć i podršku kojima smo u zajedništvu ostvarili puno uspjeha, s kojima naša djeca i mi odrasli koji o njima brinemo možemo i trebamo biti zadovoljni i ponosni. Pozdravljam i zahvaljujem se svim prijateljima našeg Dječjeg sela, koji na različite načine doprinose obogaćivanju našeg rada i života u Dječjem selu. Djeci i zaposlenicima Dječjeg sela Lekenik čestitam dvadeseti rođendan.“ –rekao je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Svojim dolaskom veselju su pridonijeli prijatelji iz cijele Hrvatske, a među njima i gospođa Tatjana Josipović koja podržava rad SOS dječjih sela, Zrinka Vrabec –Mojzeš, savjetnica Predsjednika za društvene djelatnosti, Maja Gabelica Šupljika, zamjenica pravobraniteljice za djecu, Ljiljana Vrbić, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Ivica Perović, načelnik općine Lekenik i mnogi drugi prijatelji i donatori SOS Dječjeg sela Lekenik.

Program je svečano otvoren himnom RH koju je izveo KUD Kolovrat iz Lekenika, zatim je uslijedio nastup ženskog zbora Čipkice, a svi okupljeni uvedeni su u filmski svijet uz isječke filma Šegrt Hlapić u kojemu su zaigrala i djeca SOS Dječjeg sela Lekenik.

Glumci Maloga kazališta bajki izveli su kratke isječke iz predstava Guslač na krovu te Mali princ i veliki pilot, koje su obilježile rad dramske skupine proteklih nekoliko godina. Za odličnu svirku na kraju službenog dijela proslave pobrinuli su se članovi benda Parni valjak – Aki Rahimovski i Berislav Blažević-Bero, a poslijepodnevno druženje se nastavilo na sportskim susretima.
 

još fotografija

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više