Objavljeno: petak, 18.10.2013.

SOS Dječje selo Lekenik proslavilo 20. rođendan

SOS Dječje selo Lekenik danas je proslavilo 20. rođendan u znaku veselja i dječje igre sa SOS mamama, tetama i ostalim djelatnicima te prijateljima i donatorima.

Prije početka zabavnog dijela programa, okupljenima su se obratili prof.dr.sc. Mariza Katavić, predsjednica SOS Dječjeg sela Hrvatska, gospodin Siddhartha Kaul, predsjednik SOS-Kinderdorf International, NJ.E. gđa. Andrea Ikić-Böhm, veleposlanica Republike Austrije te direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović.

"Dvadesetu godinu od otvorenja SOS Dječjeg sela Lekenik, trudimo se živjeti i raditi prema visokim standardima odgoja koje je postavila naša organizacija, za dobrobit svakog djeteta o kojem brinemo. Danas ćemo ponovno iskoristiti priliku i s radošću se zahvaliti jedni drugima za odličnu međusobnu suradnju, pomoć i podršku kojima smo u zajedništvu ostvarili puno uspjeha, s kojima naša djeca i mi odrasli koji o njima brinemo možemo i trebamo biti zadovoljni i ponosni. Pozdravljam i zahvaljujem se svim prijateljima našeg Dječjeg sela, koji na različite načine doprinose obogaćivanju našeg rada i života u Dječjem selu. Djeci i zaposlenicima Dječjeg sela Lekenik čestitam dvadeseti rođendan.“ –rekao je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Svojim dolaskom veselju su pridonijeli prijatelji iz cijele Hrvatske, a među njima i gospođa Tatjana Josipović koja podržava rad SOS dječjih sela, Zrinka Vrabec –Mojzeš, savjetnica Predsjednika za društvene djelatnosti, Maja Gabelica Šupljika, zamjenica pravobraniteljice za djecu, Ljiljana Vrbić, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Ivica Perović, načelnik općine Lekenik i mnogi drugi prijatelji i donatori SOS Dječjeg sela Lekenik.

Program je svečano otvoren himnom RH koju je izveo KUD Kolovrat iz Lekenika, zatim je uslijedio nastup ženskog zbora Čipkice, a svi okupljeni uvedeni su u filmski svijet uz isječke filma Šegrt Hlapić u kojemu su zaigrala i djeca SOS Dječjeg sela Lekenik.

Glumci Maloga kazališta bajki izveli su kratke isječke iz predstava Guslač na krovu te Mali princ i veliki pilot, koje su obilježile rad dramske skupine proteklih nekoliko godina. Za odličnu svirku na kraju službenog dijela proslave pobrinuli su se članovi benda Parni valjak – Aki Rahimovski i Berislav Blažević-Bero, a poslijepodnevno druženje se nastavilo na sportskim susretima.
 

još fotografija

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više