Objavljeno: nedjelja, 20.10.2013.

Međunarodno vijeće mladih u Zagrebu

U Zagrebu se u razdoblju od 13. do 19. listopada održao posljednji sastanak Međunarodnog vijeća mladih na kojem su mladi razgovarali o rezultatima svojega rada te pripremili preporuke koje su izložili predsjedniku SOS Kinderdorf Internationala gospodinu Siddarthi Kaulu.

Predsjednik Kaul je za tu priliku doputovao u Zagreb i u otvorenu forumu diskutirao s mladima o njihovoj većoj uključenosti u sustav skrbi SOS-a te obećao dati snažnu podršku da se predložene preporuke mladih usvojene na razini SOS Kinderdorf Internationala i ostvare.

Međunarodno vijeće mladih (International Youth Council) osnovano je u okviru zagovaračke kampanje „I matter“ („Ja vrijedim“) SOS Kinderdorf Internationala, kako bi se u kampanji promicalo sudjelovanja mladih s iskustvom života u alternativnoj skrbi. Trenutačno ga čini 27 članova koji dolaze iz zemalja koje su uključene u kampanju. Članovi Međunarodnog vijeća mladih su mladi ljudi s iskustvom življenja u alternativnoj skrbi koji su aktivni u zagovaračkoj kampanji na nacionalnoj razini. U dobi između 15 i 24 godine starosti pridružili su se IYC-u. Svaka zemlja sudionica kampanje ima dva predstavnika : jednoga iz skrbi SOS Dječjeg sela i jednoga iz drugog oblika alternativne skrbi .

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više