Objavljeno: nedjelja, 20.10.2013.

Međunarodno vijeće mladih u Zagrebu

U Zagrebu se u razdoblju od 13. do 19. listopada održao posljednji sastanak Međunarodnog vijeća mladih na kojem su mladi razgovarali o rezultatima svojega rada te pripremili preporuke koje su izložili predsjedniku SOS Kinderdorf Internationala gospodinu Siddarthi Kaulu.

Predsjednik Kaul je za tu priliku doputovao u Zagreb i u otvorenu forumu diskutirao s mladima o njihovoj većoj uključenosti u sustav skrbi SOS-a te obećao dati snažnu podršku da se predložene preporuke mladih usvojene na razini SOS Kinderdorf Internationala i ostvare.

Međunarodno vijeće mladih (International Youth Council) osnovano je u okviru zagovaračke kampanje „I matter“ („Ja vrijedim“) SOS Kinderdorf Internationala, kako bi se u kampanji promicalo sudjelovanja mladih s iskustvom života u alternativnoj skrbi. Trenutačno ga čini 27 članova koji dolaze iz zemalja koje su uključene u kampanju. Članovi Međunarodnog vijeća mladih su mladi ljudi s iskustvom življenja u alternativnoj skrbi koji su aktivni u zagovaračkoj kampanji na nacionalnoj razini. U dobi između 15 i 24 godine starosti pridružili su se IYC-u. Svaka zemlja sudionica kampanje ima dva predstavnika : jednoga iz skrbi SOS Dječjeg sela i jednoga iz drugog oblika alternativne skrbi .

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više