Objavljeno: nedjelja, 20.10.2013.

Međunarodno vijeće mladih u Zagrebu

U Zagrebu se u razdoblju od 13. do 19. listopada održao posljednji sastanak Međunarodnog vijeća mladih na kojem su mladi razgovarali o rezultatima svojega rada te pripremili preporuke koje su izložili predsjedniku SOS Kinderdorf Internationala gospodinu Siddarthi Kaulu.

Predsjednik Kaul je za tu priliku doputovao u Zagreb i u otvorenu forumu diskutirao s mladima o njihovoj većoj uključenosti u sustav skrbi SOS-a te obećao dati snažnu podršku da se predložene preporuke mladih usvojene na razini SOS Kinderdorf Internationala i ostvare.

Međunarodno vijeće mladih (International Youth Council) osnovano je u okviru zagovaračke kampanje „I matter“ („Ja vrijedim“) SOS Kinderdorf Internationala, kako bi se u kampanji promicalo sudjelovanja mladih s iskustvom života u alternativnoj skrbi. Trenutačno ga čini 27 članova koji dolaze iz zemalja koje su uključene u kampanju. Članovi Međunarodnog vijeća mladih su mladi ljudi s iskustvom življenja u alternativnoj skrbi koji su aktivni u zagovaračkoj kampanji na nacionalnoj razini. U dobi između 15 i 24 godine starosti pridružili su se IYC-u. Svaka zemlja sudionica kampanje ima dva predstavnika : jednoga iz skrbi SOS Dječjeg sela i jednoga iz drugog oblika alternativne skrbi .

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više