Objavljeno: utorak, 26.11.2013.

Svijet najljepših bajki i priča u SOS Dječjem selu Lekenik

Ovog vikenda SOS Dječje selo Lekenik ponovo je postalo pozornica na kojoj su oživjeli likovi iz brojnih bajki i priča. Od podneva u subotu pa sve do podneva u nedjelju, 24 sata su neprekidno čitane bajke, a osim nazočnih, čitali su ih i brojni gosti iz cijele Hrvatske i inozemstva putem videolinka. Književna manifestacija, Milenijsko čitanje bajki tradicionalno već petu godinu okuplja više od 500 čitača.

Tijekom subote i nedjelje, dvadeset i četiri sata su brojni čitači, djeca i odrasli iz Hrvatske, ali i ostatka svijeta, čitali najljepše priče na raznim jezicima i još jednom dokazali da priče ne poznaju barijere jezika te da zbližavaju svu djecu i odrasle diljem svijeta. SOS mame i zaposlenici SOS dječjih sela čitali su „Najljepše dječje bajke“, knjigu bajki čiji je izdavač SOS Dječje selo Hrvatska. Knjiga sadrži 12 bajki, a krase ju ilustracije djece iz SOS dječjih sela i djece iz cijele Hrvatske. Knjiga bajki se nalazi u slobodnoj prodaji, a kupnjom knjige se pomaže 240 djece i mladih iz Hrvatske koji su našla svoj dom u SOS dječjim selima.


„Bajke nas vode kroz različite avanture i to na najsigurniji način – kroz fantaziju. Osim toga, bajke imaju ulogu da oslobode dječju maštu te su važne za njihov razvoj, jer glavni likovi – od kojih su mnogi djeca – pokazuju osobine i sposobnosti da se uvijek izbore i na kraju pobjede. Bajke će postojati uvijek. One se zapravo stalno mijenjaju i prilagođavaju aktualnom vremenu.“- istaknuo je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.


U Milenijskom čitanju bajki sudjelovalo je gotovo pet stotina čitača, djece i odraslih, a videolinkom pridružili su se i čitači s drugih kontinenata, djeca iz osnovnih škola prijatelja SOS Dječjeg sela Lekenik, dječjih vrtića te mnogi književnici, umjetnici i osobe iz javnoga, kulturnoga, sportskoga i političkog života, koji su zajedno s djecom čitali bajke na jezicima zemalja iz kojih dolaze. Među ostalima, u Lekenik su navratili načelnik općine Lekenik, gospodin Ivica Perović, predstavnici općine Lekenik i Turističke zajednice Lekenik, predstavnici Moto kluba Veterani Croatia, Članovi teatra Zvrk iz Zagreba, članovi Židovske općine iz Zagreba, i mnogi drugi.


Prijatelji Sela i zaljubljenici u pisanu riječ koji nisu mogli doći u Lekenik, slali su svoje zvučne i video uratke pa su tako, uživo putem interneta, u Milenijskom čitanju bajki sudjelovali i „gosti“ iz Makedonije, Rumunjske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Slovačke, Albanije i daleke Kine.
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više