Objavljeno: ponedjeljak, 24.03.2014.

Manifestacija „Dočekajmo rode“

SOS Dječje selo Lekenik, uz pomoć prijatelja iz Općine Lekenik i Turističke zajednice Općine Lekenik i ove je godine obilježilo tjedan povratka roda u Turopolje, ekološko-kulturnom manifestacijom DOČEKAJMO RODE.

Proljeće i rode povratnice dočekala su djeca, mali pisci i likovnjaci SOS Dječjeg sela Lekenik, kao i djeca vrtića Općine Lekenik, a pjesmom ih je pozdravila dječja skupina KUD-a Kolovrat iz Lekenika.

Ove je godine na ekološko - turističkoj manifestaciji DOČEKAJMO RODE predstavljen zanimljiv kulturno-umjetnički program kroz sadržajnu priredbu koja se održala ispred stare drvene hiže u Zagrebačkoj ulici.

Ispred čardaka obitelji Martinić-Bohnne, lekenički mališani, dočekali su proljeće kroz svoje prigodne radove, narodne običaje te izvorne pjesme. U sklopu priredbe, sve posjetitelje razveselile su recitacije djece vrtića Općine Lekenik te likovni i literarni radovi malih pisaca i likovnjaka SOS Dječjeg sela, a rode povratnice i sve sudionike ove manifestacije, pozdravili su ban Josip Jelačić (Almir Bilalić) i poštar Josip Klempaj (Stjepan Ćuk), tradicionalni domaćini svih događanja u lekeničkom kraju,

„Ovom, sada već tradicionalnom ekološko-turističkom manifestacijom, dočekujemo proljeće i povratak roda u naš kraj, a prilika je to da se u društvu naših prijatelja, prisjetimo narodnih običaja, pjesme i kulturno – turističke ponude Lekenika. Rode, kao vjesnik završetka zime, predstavljaju radost buđenja prirode, veselje našoj djeci, koja o proljeću maštaju, crtaju, pišu, pa je stoga lijepo obilježiti taj dan. “; izjavio je g. Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više