Objavljeno: ponedjeljak, 24.03.2014.

Manifestacija „Dočekajmo rode“

SOS Dječje selo Lekenik, uz pomoć prijatelja iz Općine Lekenik i Turističke zajednice Općine Lekenik i ove je godine obilježilo tjedan povratka roda u Turopolje, ekološko-kulturnom manifestacijom DOČEKAJMO RODE.

Proljeće i rode povratnice dočekala su djeca, mali pisci i likovnjaci SOS Dječjeg sela Lekenik, kao i djeca vrtića Općine Lekenik, a pjesmom ih je pozdravila dječja skupina KUD-a Kolovrat iz Lekenika.

Ove je godine na ekološko - turističkoj manifestaciji DOČEKAJMO RODE predstavljen zanimljiv kulturno-umjetnički program kroz sadržajnu priredbu koja se održala ispred stare drvene hiže u Zagrebačkoj ulici.

Ispred čardaka obitelji Martinić-Bohnne, lekenički mališani, dočekali su proljeće kroz svoje prigodne radove, narodne običaje te izvorne pjesme. U sklopu priredbe, sve posjetitelje razveselile su recitacije djece vrtića Općine Lekenik te likovni i literarni radovi malih pisaca i likovnjaka SOS Dječjeg sela, a rode povratnice i sve sudionike ove manifestacije, pozdravili su ban Josip Jelačić (Almir Bilalić) i poštar Josip Klempaj (Stjepan Ćuk), tradicionalni domaćini svih događanja u lekeničkom kraju,

„Ovom, sada već tradicionalnom ekološko-turističkom manifestacijom, dočekujemo proljeće i povratak roda u naš kraj, a prilika je to da se u društvu naših prijatelja, prisjetimo narodnih običaja, pjesme i kulturno – turističke ponude Lekenika. Rode, kao vjesnik završetka zime, predstavljaju radost buđenja prirode, veselje našoj djeci, koja o proljeću maštaju, crtaju, pišu, pa je stoga lijepo obilježiti taj dan. “; izjavio je g. Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više