Objavljeno: petak, 28.03.2014.

Mali glumci obilježili Svjetski dan kazališta

U goste su nam stigli mali glumci engleske dramske grupe XVI. gimnazije iz Zagreba, pod vodstvom prof. Marie Antoinette Jurjevich, uz ravnateljicu prof. Ninu Karković,te su izveli ulomak iz komada Translations, irskog pisca Briana Friela.

U punoj dvorani Društvenog centra nazočnima se obratio direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, g. Mario Čović koji je podsjetio kako su tijekom prošle godine članovi Malog kazališta bajki, postigli iznimne rezultate učešćem na međunarodnom kazališnom festivalu u Šibeniku te igranjem predstava u Pragu, Zagrebu, Lekeniku, Sesvetama, promocijom svoga rada u školama i vrtićima, ali i ustanovama poput Hrvatskog školskog muzeja, kod tvrtki donatora, INE, Lidla, na manifestacijama kao što su Dan socijalnih radnika, Dan Općine Lekenik, Milenijsko čitanje bajki i Dočekajmo rode. Na taj način članovi Malog kazališta bajki su se „upisali“ u veliku obitelj glumaca koji širom svijeta izvode svoje predstave.

Pozdrav i kazališnu poruku glumcima, piscima, redateljima i svim drugim teatarskim suradnicima i akterima uputili su mali glumci našeg Sela koji su potvrdili važnost igre na sceni koja ih oplemenjuje i koja u njima učvršćuje samopouzdanje.

U nastavku programa, engleska dramska grupa XVI. gimnazije iz Zagreba, pod vodstvom prof. Marie Antoinette Jurjevich, uz ravnateljicu prof. Ninu Karković, izvela je ulomak iz komada Translations, irskog pisca Briana Friela, a potom je dramska skupina SOS Dječjeg sela Lekenik, pod ravnanjem dramskog književnika Rusmira Agačevića izvela predstavu Mali princ i veliki pilot.

Ovogodišnju kazališnu radost upotpunio je izgled nove scene u Društvenom centru SOS Dječjeg sela, koju je na jedinstven način oslikao mladi umjetnik Sven Ćurak, donoseći jedan djelić svemira u čarobne predstave Malog kazališta bajki.
Sve u svemu, bio je to izuzetan događaj u našem Društvenom centru!
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više