Objavljeno: petak, 28.03.2014.

Mali glumci obilježili Svjetski dan kazališta

U goste su nam stigli mali glumci engleske dramske grupe XVI. gimnazije iz Zagreba, pod vodstvom prof. Marie Antoinette Jurjevich, uz ravnateljicu prof. Ninu Karković,te su izveli ulomak iz komada Translations, irskog pisca Briana Friela.

U punoj dvorani Društvenog centra nazočnima se obratio direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, g. Mario Čović koji je podsjetio kako su tijekom prošle godine članovi Malog kazališta bajki, postigli iznimne rezultate učešćem na međunarodnom kazališnom festivalu u Šibeniku te igranjem predstava u Pragu, Zagrebu, Lekeniku, Sesvetama, promocijom svoga rada u školama i vrtićima, ali i ustanovama poput Hrvatskog školskog muzeja, kod tvrtki donatora, INE, Lidla, na manifestacijama kao što su Dan socijalnih radnika, Dan Općine Lekenik, Milenijsko čitanje bajki i Dočekajmo rode. Na taj način članovi Malog kazališta bajki su se „upisali“ u veliku obitelj glumaca koji širom svijeta izvode svoje predstave.

Pozdrav i kazališnu poruku glumcima, piscima, redateljima i svim drugim teatarskim suradnicima i akterima uputili su mali glumci našeg Sela koji su potvrdili važnost igre na sceni koja ih oplemenjuje i koja u njima učvršćuje samopouzdanje.

U nastavku programa, engleska dramska grupa XVI. gimnazije iz Zagreba, pod vodstvom prof. Marie Antoinette Jurjevich, uz ravnateljicu prof. Ninu Karković, izvela je ulomak iz komada Translations, irskog pisca Briana Friela, a potom je dramska skupina SOS Dječjeg sela Lekenik, pod ravnanjem dramskog književnika Rusmira Agačevića izvela predstavu Mali princ i veliki pilot.

Ovogodišnju kazališnu radost upotpunio je izgled nove scene u Društvenom centru SOS Dječjeg sela, koju je na jedinstven način oslikao mladi umjetnik Sven Ćurak, donoseći jedan djelić svemira u čarobne predstave Malog kazališta bajki.
Sve u svemu, bio je to izuzetan događaj u našem Društvenom centru!
 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više