Objavljeno: petak, 28.03.2014.

Mali glumci obilježili Svjetski dan kazališta

U goste su nam stigli mali glumci engleske dramske grupe XVI. gimnazije iz Zagreba, pod vodstvom prof. Marie Antoinette Jurjevich, uz ravnateljicu prof. Ninu Karković,te su izveli ulomak iz komada Translations, irskog pisca Briana Friela.

U punoj dvorani Društvenog centra nazočnima se obratio direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, g. Mario Čović koji je podsjetio kako su tijekom prošle godine članovi Malog kazališta bajki, postigli iznimne rezultate učešćem na međunarodnom kazališnom festivalu u Šibeniku te igranjem predstava u Pragu, Zagrebu, Lekeniku, Sesvetama, promocijom svoga rada u školama i vrtićima, ali i ustanovama poput Hrvatskog školskog muzeja, kod tvrtki donatora, INE, Lidla, na manifestacijama kao što su Dan socijalnih radnika, Dan Općine Lekenik, Milenijsko čitanje bajki i Dočekajmo rode. Na taj način članovi Malog kazališta bajki su se „upisali“ u veliku obitelj glumaca koji širom svijeta izvode svoje predstave.

Pozdrav i kazališnu poruku glumcima, piscima, redateljima i svim drugim teatarskim suradnicima i akterima uputili su mali glumci našeg Sela koji su potvrdili važnost igre na sceni koja ih oplemenjuje i koja u njima učvršćuje samopouzdanje.

U nastavku programa, engleska dramska grupa XVI. gimnazije iz Zagreba, pod vodstvom prof. Marie Antoinette Jurjevich, uz ravnateljicu prof. Ninu Karković, izvela je ulomak iz komada Translations, irskog pisca Briana Friela, a potom je dramska skupina SOS Dječjeg sela Lekenik, pod ravnanjem dramskog književnika Rusmira Agačevića izvela predstavu Mali princ i veliki pilot.

Ovogodišnju kazališnu radost upotpunio je izgled nove scene u Društvenom centru SOS Dječjeg sela, koju je na jedinstven način oslikao mladi umjetnik Sven Ćurak, donoseći jedan djelić svemira u čarobne predstave Malog kazališta bajki.
Sve u svemu, bio je to izuzetan događaj u našem Društvenom centru!
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više