Objavljeno: petak, 28.03.2014.

Mali glumci obilježili Svjetski dan kazališta

U goste su nam stigli mali glumci engleske dramske grupe XVI. gimnazije iz Zagreba, pod vodstvom prof. Marie Antoinette Jurjevich, uz ravnateljicu prof. Ninu Karković,te su izveli ulomak iz komada Translations, irskog pisca Briana Friela.

U punoj dvorani Društvenog centra nazočnima se obratio direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, g. Mario Čović koji je podsjetio kako su tijekom prošle godine članovi Malog kazališta bajki, postigli iznimne rezultate učešćem na međunarodnom kazališnom festivalu u Šibeniku te igranjem predstava u Pragu, Zagrebu, Lekeniku, Sesvetama, promocijom svoga rada u školama i vrtićima, ali i ustanovama poput Hrvatskog školskog muzeja, kod tvrtki donatora, INE, Lidla, na manifestacijama kao što su Dan socijalnih radnika, Dan Općine Lekenik, Milenijsko čitanje bajki i Dočekajmo rode. Na taj način članovi Malog kazališta bajki su se „upisali“ u veliku obitelj glumaca koji širom svijeta izvode svoje predstave.

Pozdrav i kazališnu poruku glumcima, piscima, redateljima i svim drugim teatarskim suradnicima i akterima uputili su mali glumci našeg Sela koji su potvrdili važnost igre na sceni koja ih oplemenjuje i koja u njima učvršćuje samopouzdanje.

U nastavku programa, engleska dramska grupa XVI. gimnazije iz Zagreba, pod vodstvom prof. Marie Antoinette Jurjevich, uz ravnateljicu prof. Ninu Karković, izvela je ulomak iz komada Translations, irskog pisca Briana Friela, a potom je dramska skupina SOS Dječjeg sela Lekenik, pod ravnanjem dramskog književnika Rusmira Agačevića izvela predstavu Mali princ i veliki pilot.

Ovogodišnju kazališnu radost upotpunio je izgled nove scene u Društvenom centru SOS Dječjeg sela, koju je na jedinstven način oslikao mladi umjetnik Sven Ćurak, donoseći jedan djelić svemira u čarobne predstave Malog kazališta bajki.
Sve u svemu, bio je to izuzetan događaj u našem Društvenom centru!
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više