Objavljeno: utorak, 01.04.2014.

Na biciklima za djecu SOS dječjih sela

Na hvale vrijedan humanitarni pohod odlučili su se Ljupčo Krstev iz Makedonije i Daniel Milenov iz Bugarske koji će tijekom travnja voziti biciklističku turu od 1700 kilometara s ciljem da obiđu SOS dječja sela kroz šest balkanskih zemalja. Na ovaj jedinstveni izazov odlučili su se želeći senzibilizirati javnost o SOS dječjim selima i svemu onome što omogućuju djeci bez roditelja i roditeljske skrbi.

Na biciklističku turu kreću 01. travnja iz SOS Dječjeg sela Dren u Bugarskoj, a prema planu završavaju na Uskrs 20. travnja. U sklopu ove humanitarne turneje u SOS Dječje selo Ladimirevci dolaze 14. travnja gdje ih djeca nestrpljivo očekuju.

Daniel je u SOS Dječje selo u Bugarskoj došao sa tri godine, dok je Ljupčo u SOS Dječjem selu Skoplje od svoje osme godine. Vesele se izazovu, ali još više susretima s djecom u SOS dječjim selima na putu i mogućnošću da ljudima pokažu sela-mjesta u kakvima su i sami dobili brižan dom i obitelj, govore biciklisti čija je zajednička misija da kroz svoje djelovanje potiču društvenu odgovornost, osjetljivost i brigu za zajednicu, te da svako dijete zna da ima pravo na djetinjstvo i od malena spozna što su dječja prava.

„Doista smo polaskani i dirnuti činjenicom da je ova inicijativa kojoj je cilj privući interes i potporu javnosti na ovaj način došla direktno od naših hrabrih biciklista.„ ističu iz SOS Dječjeg sela Hrvatska gdje djeca bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi dobivaju novu obitelj i drugu šansu u životu, rastući okruženi ljubavlju i brigom.
 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više