Objavljeno: utorak, 01.04.2014.

Na biciklima za djecu SOS dječjih sela

Na hvale vrijedan humanitarni pohod odlučili su se Ljupčo Krstev iz Makedonije i Daniel Milenov iz Bugarske koji će tijekom travnja voziti biciklističku turu od 1700 kilometara s ciljem da obiđu SOS dječja sela kroz šest balkanskih zemalja. Na ovaj jedinstveni izazov odlučili su se želeći senzibilizirati javnost o SOS dječjim selima i svemu onome što omogućuju djeci bez roditelja i roditeljske skrbi.

Na biciklističku turu kreću 01. travnja iz SOS Dječjeg sela Dren u Bugarskoj, a prema planu završavaju na Uskrs 20. travnja. U sklopu ove humanitarne turneje u SOS Dječje selo Ladimirevci dolaze 14. travnja gdje ih djeca nestrpljivo očekuju.

Daniel je u SOS Dječje selo u Bugarskoj došao sa tri godine, dok je Ljupčo u SOS Dječjem selu Skoplje od svoje osme godine. Vesele se izazovu, ali još više susretima s djecom u SOS dječjim selima na putu i mogućnošću da ljudima pokažu sela-mjesta u kakvima su i sami dobili brižan dom i obitelj, govore biciklisti čija je zajednička misija da kroz svoje djelovanje potiču društvenu odgovornost, osjetljivost i brigu za zajednicu, te da svako dijete zna da ima pravo na djetinjstvo i od malena spozna što su dječja prava.

„Doista smo polaskani i dirnuti činjenicom da je ova inicijativa kojoj je cilj privući interes i potporu javnosti na ovaj način došla direktno od naših hrabrih biciklista.„ ističu iz SOS Dječjeg sela Hrvatska gdje djeca bez roditelja i odgovarajuće roditeljske skrbi dobivaju novu obitelj i drugu šansu u životu, rastući okruženi ljubavlju i brigom.
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više