Objavljeno: četvrtak, 24.04.2014.

Novi izgled scene u SOS Društvenom centru „Hermann Gmeiner“

Mladi umjetnik Sven Ćurak ukrasio je muralima Društveni centar u Lekeniku te 3D brush tehnikom oslikao kazališnu scenu i nekoliko SOS kuća na svoj osebujan način.

Malo kazalište bajki SOS Dječjeg sela Lekenik, koje u posljednjih nekoliko godina ima iznimne uspjehe te svoje predstave odlukama izbornika igra i na nekim značajnijim europskim festivalima dječjeg dramskog stvaralaštva, dobilo je veličanstveno oslikanu scenu na radost svih svojih malih glumaca.

Muralist iz Zagreba, Sven Ćurak, cijelu je scenu oslikao kao fantazmagoričan prizor svemira.

Taj novouređeni prostor dao je potpuno novu dimenziju, ne samo maloj sceni (koja je do sada funkcionirala kao „crna kutija“ ), nego i cijelom prostoru Društvenog centra u kojemu djeca iz SOS dječjeg sela provode iznimno mnogo vremena, kroz radionice ili kroz igraonice.

Uz oslikavanje Društvenog centra na radost SOS mama i djece Sven je također uljepšao par soba i dnevni boravak u SOS kući Tratinčica i Iris.
 

„Sigurno je kako je muralist Sven Ćurak svojim artizmom raskrilio maštu svih onih koji jesu i koji se osjećaju kao djeca, ali je i svojom filantropijom pokazao smjer mnogim drugim umjetnicima koji bi željeli uraditi nešto na korist i veselje djece.“ – rekao je Rusmir Agačević, voditelj dramskih radionica

Svenov svemir na sceni poziva u svoj zagrljaj i glumce i gledatelje.
Hvala mu na iznimnom trudu i sjajnoj kreaciji .
 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više