Objavljeno: četvrtak, 24.04.2014.

Novi izgled scene u SOS Društvenom centru „Hermann Gmeiner“

Mladi umjetnik Sven Ćurak ukrasio je muralima Društveni centar u Lekeniku te 3D brush tehnikom oslikao kazališnu scenu i nekoliko SOS kuća na svoj osebujan način.

Malo kazalište bajki SOS Dječjeg sela Lekenik, koje u posljednjih nekoliko godina ima iznimne uspjehe te svoje predstave odlukama izbornika igra i na nekim značajnijim europskim festivalima dječjeg dramskog stvaralaštva, dobilo je veličanstveno oslikanu scenu na radost svih svojih malih glumaca.

Muralist iz Zagreba, Sven Ćurak, cijelu je scenu oslikao kao fantazmagoričan prizor svemira.

Taj novouređeni prostor dao je potpuno novu dimenziju, ne samo maloj sceni (koja je do sada funkcionirala kao „crna kutija“ ), nego i cijelom prostoru Društvenog centra u kojemu djeca iz SOS dječjeg sela provode iznimno mnogo vremena, kroz radionice ili kroz igraonice.

Uz oslikavanje Društvenog centra na radost SOS mama i djece Sven je također uljepšao par soba i dnevni boravak u SOS kući Tratinčica i Iris.
 

„Sigurno je kako je muralist Sven Ćurak svojim artizmom raskrilio maštu svih onih koji jesu i koji se osjećaju kao djeca, ali je i svojom filantropijom pokazao smjer mnogim drugim umjetnicima koji bi željeli uraditi nešto na korist i veselje djece.“ – rekao je Rusmir Agačević, voditelj dramskih radionica

Svenov svemir na sceni poziva u svoj zagrljaj i glumce i gledatelje.
Hvala mu na iznimnom trudu i sjajnoj kreaciji .
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više