Objavljeno: četvrtak, 24.04.2014.

Novi izgled scene u SOS Društvenom centru „Hermann Gmeiner“

Mladi umjetnik Sven Ćurak ukrasio je muralima Društveni centar u Lekeniku te 3D brush tehnikom oslikao kazališnu scenu i nekoliko SOS kuća na svoj osebujan način.

Malo kazalište bajki SOS Dječjeg sela Lekenik, koje u posljednjih nekoliko godina ima iznimne uspjehe te svoje predstave odlukama izbornika igra i na nekim značajnijim europskim festivalima dječjeg dramskog stvaralaštva, dobilo je veličanstveno oslikanu scenu na radost svih svojih malih glumaca.

Muralist iz Zagreba, Sven Ćurak, cijelu je scenu oslikao kao fantazmagoričan prizor svemira.

Taj novouređeni prostor dao je potpuno novu dimenziju, ne samo maloj sceni (koja je do sada funkcionirala kao „crna kutija“ ), nego i cijelom prostoru Društvenog centra u kojemu djeca iz SOS dječjeg sela provode iznimno mnogo vremena, kroz radionice ili kroz igraonice.

Uz oslikavanje Društvenog centra na radost SOS mama i djece Sven je također uljepšao par soba i dnevni boravak u SOS kući Tratinčica i Iris.
 

„Sigurno je kako je muralist Sven Ćurak svojim artizmom raskrilio maštu svih onih koji jesu i koji se osjećaju kao djeca, ali je i svojom filantropijom pokazao smjer mnogim drugim umjetnicima koji bi željeli uraditi nešto na korist i veselje djece.“ – rekao je Rusmir Agačević, voditelj dramskih radionica

Svenov svemir na sceni poziva u svoj zagrljaj i glumce i gledatelje.
Hvala mu na iznimnom trudu i sjajnoj kreaciji .
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više