Objavljeno: nedjelja, 11.05.2014.

Veliki popravljali i poklonili bicikle malima

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci nedjelju 11. svibnja će pamtiti još dugo. Naime, već tradicionalno, i ove su godine članovi Građanske inicijative "Veliki za Male" organizirali popravak bicikala.

Uz pomoć brojnih sponzora i partnera GI "Veliki za Male" i članovi Lions kluba NCLC "Kuna" poklonili su tri nova i čak 15 rabljenih bicikala prikupljenih uoči najduže biciklijade koja će biti održana sredinom srpnja u Hrvatskoj. Kroz biciklijadu "1001 milja" u samo pet dana biciklisti će voziti 1660 kilometara po cijeloj Hrvatskoj kako bi obišli sve domove za djecu bez roditeljske skrbi i oba SOS Dječja sela – Ladimirevci i Lekenik.

Cijeloga je dana vrvjelo u selu, mališani su bili oduševljeni dolaskom članova moto-klubova "Legice", FBC Biker Radio, "My Way", "Desperadosi", "Veterani Slavonije i Baranje", „Bike point Valpovo“, policijskog moto kluba i MK AS.

Kroz selo su se sa svojim metalnim ljubimcima provezli i članovi oldtimer kluba "Peti kotač" iz Našica, a oduševljenje je bilo još veće kada je stigao veliki trampolin Airsoft kluba Raptor. Uz brojne sadržaje koji su toga dana obogatili život u SOS Dječjem selu Ladimirevci, zahvaljujući donaciji tvrtke "Flora Nova" iz Kopačeva koja je poklonila nekoliko stotina sadnica cvijeća, sva su djeca mogla povodom Majčinog dana pokloniti svojim SOS mamama cvijeće i zasaditi ga u vrtovima 17 kuća u kojima žive. Uz to, nekoliko vrijednih osječkih frizera i frizerki ošišalo je i uredilo glavice mališana iz SOS Dječjeg sela.

Uz loptu, igru i vožnje bicikla, svoja su znanja s djecom iz SOS Dječjeg sela podijelili i članovi Crvenog križa Valpovo koji su prezentirali važne vještine i svoj rad. Cjelodnevno druženje zasigurno će dugo pamtiti svi koji su prošlu nedjelju proveli u SOS Dječjem selu Ladimirevci, a domaćini na čelu s direktorom Zoranom Relićem pobrinuli su se da nikome ništa ne nedostaje.

Cijelu ovu akciju ne bi bilo moguće ostvariti bez velike pomoći tvrtki "Bike Shop i servis T.Č.T.", Bike shop Vukovar, Extreme Sport, Moto shop i "Reca"koji su donirali potrebne dijelove za popravke i servis bicikala. Prema riječima organizatora, serviseri, biciklisti i članovi biciklističkog kluba "Weekend Warriors" ukupno su popravili više od 50 bicikala i tako ih osposobili za ljetnu sezonu vožnje.

Svima veliko hvala od srca na pomoći u življenju ideje Brižnog doma za svako dijete.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više