Objavljeno: četvrtak, 22.05.2014.

Mladi na druženju u Orahovici

I ove godine održali smo Dan mladih kako bi potaknuli mlade da promišljaju o kvaliteti skrbi u SOS Dječjem selu te kako bi ih potaknuli na aktivno sudjelovanje u donošenju za njih relevantnih odluka. Naravno, ništa manje važno nije bilo niti međusobno bolje upoznavanje, druženje i zabava.

Naš ljubazni domaćin i ove godine bio je Dom Crvenog Križa Orahovica. U trodnevnom druženju, obilježenom radom, zabavom i smijehom, sudjelovali su mladi iz četiri Zajednice mladih (Zajednica mladih Velika Gorica, Zagreb, Osijek, Osijek I), njihovi odgajatelji, a po prvi puta s nama je bilo i četvero mladih iz SOS Dječjeg sela Lekenik koji su u rad unijeli novu perspektivu i dinamiku.

Osim navedenih, druženje u Orahovici, svojim znanjem i stručnošću oplemenila je i Sunčana Kusturin ispred Udruge „Igra“ predstavivši sudionicima projekt „Okvirko“- priručnik za osnaživanje mladih u procesu izlaska iz alternativne skrbi kroz koji su mladi i odgajatelji upoznati s načinom primjene Kataloga kompetencija, te su kroz aktivno sudjelovanje potaknuti na osvještavanje vlastitih jakih strana. Osim toga za mlade su bile pripremljene raznolike kreativne radionice i zabavne aktivnosti poput radionice o emocijama, komunikaciji kao i promatranju situacije iz različitih uloga.

Posljednji dan našeg druženja ostavljen je za internu samoprocjenu. Dio misije SOS Dječjeg sela jest pomaganje mladima da oblikuju vlastitu budućnost, a upravo primjenom interne samoprocjene želimo ustanoviti do koje mjere ovaj specifičan aspekt misije doista i ostvarujemo. Mladi tako svake godine imaju priliku procijeniti do koje im mjere programi i ponude SOS Dječjeg sela pomažu da postanu samostalne odrasle osobe, dok odgajatelji imaju priliku procijeniti vlastiti rad u smislu podrške mladima da vode samostalan život. Vlastitim riječima imaju priliku reći što smatraju da funkcionira dobro ili loše u tom procesu te dati svoje prijedloge za daljnji rad. Njihovi stavovi i mišljenja ozbiljno se shvaćaju i vidimo ih kao poticaj za promjene i prilagodbe kako bi naša misija u potpunosti bila ostvarena.

Na nekoliko priloženih fotografija možete vidjeti da smo radili, zabavljali se, plesali, kupali na bazenu, a ponajviše smijali, dok smo se mi odrasli divili iskrenosti i znanju kojima ovi mladi ljudi kroče kroz život.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.09.2019.

Veselo druženje u znaku šišmiša

Djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci uživala su tijekom posjete Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku gdje se održavala Noć šišmiša.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.09.2019.

SOS predstavnici vas čekaju na Vinkovačkim jesenima

Osim na predivnoj manifestaciji na istoku, naši nasmiješeni SOS predstavnici u narančastim majicama čekaju vas diljem Lijepe naše. Izvrsna je to prilika za sve koji žele postati prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.09.2019.

Praške lastavice još jednom su nam uljepšale praznike

Naši veliki prijatelji iz Udruženja građana Lastavica iz Praga i ove, četvrte godine po redu, organizirali su i financirali sedmodnevni posjet djece iz šest SOS Dječjih sela.

Saznajte više