Objavljeno: ponedjeljak, 16.06.2014.

Polaznici „Male škole za život“ SOS dječjeg sela pripremili su oproštajni ručak za prijatelje

Osmaši, polaznici „Male škole za život“ SOS Dječjeg sela Lekenik upustili u kulinarsku avanturu i pripremili oproštajni ručak za svoje prijatelje. U pripremi ručka, stručnim savjetima, pomoglo im je osoblje restorana CHEFlja koje im je pokazalo koje namirnice odabrati i kako ih najbolje pripremiti.

Osmaši su bili itekako uspješni te su nakon višesatne pripreme ukusnim jelom počastili i nahranili čak 60-ak prijatelja iz Lekenika i okolice. Ovim ručkom simbolično su obilježili kraj osnovnoškolskog obrazovanja i napravili prvi korak prema novoj, samostalnijoj fazi života.

Chef Vladimir Šajnović ovom prilikom izjavio je: „Drago mi je što smo ponovno imali priliku pripremati hranu s malim genijalcima, bili su odlični učenici. Nadam se da će im stečena znanja pomoći u svakodnevnom životu. Vjerujem da će ovo postati ugodna praksa i dugoročna suradnja između SOS dječjeg sela i restorana CHEFlja.“

„Djeca u SOS dječjim selima polaze različite radionice koje organiziramo za njihov razvoj, pa tako današnji mali kuhari inače uče kuhati različita jela, a najviše se vesele pripremi hrane na otvorenom tj. roštiljanju. Druženje s chefom Vladimirom Šajnovićem dodatno je osnažilo našu želju da im prenesemo one životne vještine koje im mogu pomoći u njihovu osamostaljivanju“, rekao je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više