Objavljeno: ponedjeljak, 16.06.2014.

Polaznici „Male škole za život“ SOS dječjeg sela pripremili su oproštajni ručak za prijatelje

Osmaši, polaznici „Male škole za život“ SOS Dječjeg sela Lekenik upustili u kulinarsku avanturu i pripremili oproštajni ručak za svoje prijatelje. U pripremi ručka, stručnim savjetima, pomoglo im je osoblje restorana CHEFlja koje im je pokazalo koje namirnice odabrati i kako ih najbolje pripremiti.

Osmaši su bili itekako uspješni te su nakon višesatne pripreme ukusnim jelom počastili i nahranili čak 60-ak prijatelja iz Lekenika i okolice. Ovim ručkom simbolično su obilježili kraj osnovnoškolskog obrazovanja i napravili prvi korak prema novoj, samostalnijoj fazi života.

Chef Vladimir Šajnović ovom prilikom izjavio je: „Drago mi je što smo ponovno imali priliku pripremati hranu s malim genijalcima, bili su odlični učenici. Nadam se da će im stečena znanja pomoći u svakodnevnom životu. Vjerujem da će ovo postati ugodna praksa i dugoročna suradnja između SOS dječjeg sela i restorana CHEFlja.“

„Djeca u SOS dječjim selima polaze različite radionice koje organiziramo za njihov razvoj, pa tako današnji mali kuhari inače uče kuhati različita jela, a najviše se vesele pripremi hrane na otvorenom tj. roštiljanju. Druženje s chefom Vladimirom Šajnovićem dodatno je osnažilo našu želju da im prenesemo one životne vještine koje im mogu pomoći u njihovu osamostaljivanju“, rekao je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.
 

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više