Objavljeno: ponedjeljak, 16.06.2014.

Polaznici „Male škole za život“ SOS dječjeg sela pripremili su oproštajni ručak za prijatelje

Osmaši, polaznici „Male škole za život“ SOS Dječjeg sela Lekenik upustili u kulinarsku avanturu i pripremili oproštajni ručak za svoje prijatelje. U pripremi ručka, stručnim savjetima, pomoglo im je osoblje restorana CHEFlja koje im je pokazalo koje namirnice odabrati i kako ih najbolje pripremiti.

Osmaši su bili itekako uspješni te su nakon višesatne pripreme ukusnim jelom počastili i nahranili čak 60-ak prijatelja iz Lekenika i okolice. Ovim ručkom simbolično su obilježili kraj osnovnoškolskog obrazovanja i napravili prvi korak prema novoj, samostalnijoj fazi života.

Chef Vladimir Šajnović ovom prilikom izjavio je: „Drago mi je što smo ponovno imali priliku pripremati hranu s malim genijalcima, bili su odlični učenici. Nadam se da će im stečena znanja pomoći u svakodnevnom životu. Vjerujem da će ovo postati ugodna praksa i dugoročna suradnja između SOS dječjeg sela i restorana CHEFlja.“

„Djeca u SOS dječjim selima polaze različite radionice koje organiziramo za njihov razvoj, pa tako današnji mali kuhari inače uče kuhati različita jela, a najviše se vesele pripremi hrane na otvorenom tj. roštiljanju. Druženje s chefom Vladimirom Šajnovićem dodatno je osnažilo našu želju da im prenesemo one životne vještine koje im mogu pomoći u njihovu osamostaljivanju“, rekao je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.
 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više