Objavljeno: ponedjeljak, 16.06.2014.

Polaznici „Male škole za život“ SOS dječjeg sela pripremili su oproštajni ručak za prijatelje

Osmaši, polaznici „Male škole za život“ SOS Dječjeg sela Lekenik upustili u kulinarsku avanturu i pripremili oproštajni ručak za svoje prijatelje. U pripremi ručka, stručnim savjetima, pomoglo im je osoblje restorana CHEFlja koje im je pokazalo koje namirnice odabrati i kako ih najbolje pripremiti.

Osmaši su bili itekako uspješni te su nakon višesatne pripreme ukusnim jelom počastili i nahranili čak 60-ak prijatelja iz Lekenika i okolice. Ovim ručkom simbolično su obilježili kraj osnovnoškolskog obrazovanja i napravili prvi korak prema novoj, samostalnijoj fazi života.

Chef Vladimir Šajnović ovom prilikom izjavio je: „Drago mi je što smo ponovno imali priliku pripremati hranu s malim genijalcima, bili su odlični učenici. Nadam se da će im stečena znanja pomoći u svakodnevnom životu. Vjerujem da će ovo postati ugodna praksa i dugoročna suradnja između SOS dječjeg sela i restorana CHEFlja.“

„Djeca u SOS dječjim selima polaze različite radionice koje organiziramo za njihov razvoj, pa tako današnji mali kuhari inače uče kuhati različita jela, a najviše se vesele pripremi hrane na otvorenom tj. roštiljanju. Druženje s chefom Vladimirom Šajnovićem dodatno je osnažilo našu želju da im prenesemo one životne vještine koje im mogu pomoći u njihovu osamostaljivanju“, rekao je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.
 

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više