Objavljeno: petak, 01.08.2014.

Sportsko-ekološki kamp „Košnica prijateljstva 10“

Jedanaestero mladih iz SOS Zajednice mladih Osijek sudjelovalo je na Sportsko-ekološkom kampu u Vojvodini. U sklopi kampa za ukupno 68 sudionika organizirane su različite aktivnosti.

Udruženje građana Košnica i ove godine, već desetu godinu za redom, organiziralo je dječji sportsko-ekološki kamp "Košnica prijateljstva 10" na Begečkoj jami za djecu bez roditelja ili adekvatne roditeljske skrbi kao i za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.
Broj sudionika ovogodišnjeg kampa bio je 68, a kamp je trajao 15 dana od 14. do 30. srpnja, u realizaciji ovogodišnjeg Sportsko-ekološkog kampa "Košnica prijateljstva 10" sudjelovalo je oko stotinu osoba uključujući 60 volontera iz Španjolske, Francuske, kao i stručni tim psihologa i pedagoga, ali i profesionalnih animatora.

U sklopu kampa organizirane su sportske aktivnosti (plivanje, košarka,nogomet, odbojka na pijesku) i kreativno-ekološke radionice, kao i radionice nenasilne komunikacije. Ovogodišnju “Košnica prijateljstva” začinili su i kuhari iz udruženja šefova kuhara Srbije koji su zajedno s maturantima srednje kuharske škole iz Novog Sada boravili sa mališanima na Begečkoj jami i za njih pripremali hranu, ali ih i učili kulinarskim vještinama.

Mladi SOS Zajednice mladih iz Osijeka sudjelovali su u različitim radionicama, a na radionici izrade namještaja od euro paleta, pod vodstvom arhitektice Marijane Veliki Majstorović za pet dana su uspjeli napraviti stol, dvije klupe i dvije stolice. Iako se većina njih prvi put okušala u stolarskom zanatu, pokazali su veliku motivaciju i spretnost te su dvije stolice naknadno nastale kao plod njihove imaginacije.
Ipak glavna motivacija u ovako složenom zadatku bila je ideja da će gotov namještaj pokloniti Dječjoj sigurnoj kući u Novom Sadu.
 

Fotografije s kampa

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više