Objavljeno: nedjelja, 31.08.2014.

Mali princ i veliki pilot – predstava kao poklon za rođendansko slavlje

Uduga ZiiD iz Buja proslavila je svoj 5. rođendan, a kao rođendanski poklon djeca iz SOS Dječjeg sela Lekenik izveli su predstavu „Mali princ i veliki pilot“.

U subotu slavilo se u Bujama obilježavanje 5. obljetnice rada udruge ZiiD koja okuplja volontere različitih društvenih i kreativnih profila. Cilj udruge jest da se kroz različite djelatnosti, programe i projekte poveća kulturna, prosvjetna, ekološka i obiteljska kvaliteta života, osobito na području Buja.

U danima slavlja organizirane su kreativne radionice i program za djecu i mlade, a udruga ZiiD ugostila je djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik koji su po prvi puta u Istri izveli predstavu „Mali princ i veliki pilot“ kao rođendanski poklon za ovo slavlje. Sudjelovanje djece iz SOS Dječjeg sela Lekenik organiziran je u suradnji s Lions Clubom Novigrad, a smještaj je osigurala tvrtka B-Coop d.o.o. iz Umaga, Bifix iz Buja, još su pomogli i restoran Ma-Ni i pizzerija Buoni Amici iz Umaga i pizzerija Aquarius iz Buja.

Uduga ZiiD već dvije godine provodi projekt C-TAG, kombinaciju umjetnosti i međukulturnog dijaloga kako bi se zbližili građani Europe. Projekt je namijenjen odraslim osobama, a posebno onima koji imaju manje mogućnosti za socijalizaciju i nikada, ili rijetko su sudjelovali na međunarodnoj razmjeni. Projekt C-Tag je zapravo prilika za neformalno učenje, jer osim stjecanja znanja o raznim oblicima umjetnosti, omogućuje sudionicima da steknu općenitu sliku o europskoj dimenziji. Nositelj projekta je Pro Loco Scandiano iz Italije, a ostali partneri na projektu su uz udrugu ZiiD iz Buja, Sdružení Artefaktum iz Češke te Urla Dostluk Derneĝi (Urla friendship force and Cultural center) iz Turske.
U sklopu proslave otvorena je i izložba radova ovog projekta u atriju Pučkog otvorenog učilišta Buje.

„Kroz aktivnosti udruge Ziid već nekoliko godina u Bujama pokušavamo raditi različite intervencije u našoj zajednicu i bližoj okolini. Ovim projektom otvorili smo vrata Europi i pokušali stvoriti novu dimenziju Europe te spojiti umjetnost i Bujsku energiju u jedno. Danas na našem rođendanu slavimo s prijateljima, pomažemo djeci bez roditelja iz SOS Dječjeg sela Lekenik i veselimo se svim slijedećim projektima“, rekao je Hrvoje Livada, predsjednik udruge ZiiD.

U sklopu proslave 5. godine rada udruge ZiiD, službeno je završen projekt C-TAG. Povodom toga predsjednik udruge ZiiD, Hrvoje Livada uručio je gradonačelniku grada Buja, Ediju Andreašiću i direktoru TZ Buje, Valteru Bassanese-u digitART mape grada Buja s QR kodom putem kojih se mogu bolje upoznati Buje. A udruga Ziid je dobila priznanje grada Buja za doprinos zajednici.
 

Organizirano je i natjecanje u FIFA 14 PS3 između dvadeset sudionika pobijedio tim „Vladimir Nazor“, održan je nastup dramske skupine Ziid teatar, a sve su prisutne nasmijali gosti iz Zagreba iz Studija smijeha, do kasno u noć se slavilo uz rođendansku tortu uz akustične zvukove Rezime benda iz Poreča.

više fotografija

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više