Objavljeno: srijeda, 03.09.2014.

Djeca i mladi obilježili početak nove školske godine

Djeca i mladi SOS Dječjeg sela Ladimirevci i SOS Zajednica mladih u Osijeku zajedničkim izletom obilježili početak nove školske godine.

Dugogodišnja tradicija obilježavanja početka nove školske godine, a time i prijelaza novih srednjoškolaca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci u SOS Zajednice mladih u Osijeku nastavljena je i ove godine. Veliki prijatelji Dječjeg sela Ladimirevci, Jadransko osiguranje d.d. – podružnica Osijek, ove su godine, zajedno sa svojim partnerima Unikom d.o.o. i GPP d.o.o. Osijek, priredili pravo iznenađenje za sve SOS obitelji Dječjeg sela i mlade iz Zajednica mladih. Zahvaljujući njihovim donacijama prijevoza od Ladimirevaca do Osijeka i nazad, te ulaznicama za Zoološki vrt u Osijeku, petak 29.8.2014. počeo je rano u velikom uzbuđenju.

Obilazak Zoološkog vrta potrajao je skoro dva sata, a djeca su se najduže zadržala kod žirafa uživajući u njihovom impresivnom izgledu. Hotel ZOO koji se nalazi u neposrednoj blizini Zoološkog vrta, svih 135 učesnika izleta obradovao je donacijom ručka nakon kojeg je uslijedila svečanost obilježavanja prelaska troje mladih iz Dječjeg sela u Zajednicu mladih Osijek 1. Nakon što su potpisali ugovore zajedno sa svojim SOS mamama, uručene su im diplome za uspješan završetak „Male škole za život“ koju su u Dječjem selu Ladimirevci pohađali pune 4 godine kako bi se što bolje pripremili za novi početak u novoj sredini.

U svečanom dijelu izleta poželjeli smo puno uspjeha u novoj školskoj godini svim učenicima, a posebno smo ohrabrili mališane koji kreću u prvi razred osnovne škole. Njih petero je kao i troje srednjoškolaca dobilo poklone koji će ih uvijek podsjećati na važan korak u životu. I za kraj svečanosti pozvali smo 10-ero odlikaša iz Dječjeg sela i 4-ero odlikaša iz Zajednica mladih da ih posebno pohvalimo i uručimo prigodan poklon. Na kraju smo svoj djeci i svim SOS mamama i SOS tetama, odgojiteljima i drugim važnim odraslim osobama u dječjem odrastanju poželjeli da kroz zajedništvo koje posebno njegujemo odgovorimo na sve teškoće na koje ćemo naići, ali isto tako da se zajednički radujemo i svim uspjesima koje ćemo postići.

Druženje i igra nastavili su se na prostoru popularne osječke Kopike, gdje su djeca igrajući „flag football“ s igračima kluba Osijek Cannons, mogla upoznati vještinu američkog nogometa. Sunčano i toplo vrijeme koje nas je pratilo cijelog dana omogućilo je da sve planirane igre prođu prema planu. Za vrijeme dok su autobusi vozili umorne mališane i njihove SOS mame prema Dječjem selu Ladimirevci, troje novih srednjoškolaca, njihove SOS mame, stručni tim Dječjeg sela i Zajednica mladih zajedno su u Zajednici mladih Osijek 1 obilježili i sam čin prijelaza, a dobrodošlicu uz kolače i sokove priredili su im mladi iz Zajednice koji su ih dočekali.

Tako je protekao još jedan godišnji izlet, a zahvaljujući donacijama naših prijatelja iz Jadranskog osiguranja d.o.o. iz Osijeka, Unikoma d.o.o. iz Osijeka, G.P.P. d.d. iz Osijeka, Hotela ZOO iz Osijeka i PSC Osijek d.o.o. kojima se od srca zahvaljujemo, pamtiti ćemo ga i prepričavati još dugo.
 

fotografije

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 26.02.2020.

Dječji maskenbal u šarenom Lekeniku

Na pokladni utorak u SOS Dječjem selu Lekenik zavladalo je totalno ludilo pod maskama!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 25.02.2020.

Danas slavimo rođendan naše Udruge

Prije točno 28 godina osnovana je Udruga SOS Dječje selo Hrvatska i od tada svakodnevno radimo s misijom stvaranja obitelji za djecu bez roditeljske skrbi.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više