Objavljeno: petak, 03.10.2014.

Izletnički dan u SOS Dječjem selu Lekenik

Osoblje Britanskog veleposlanstva provelo je dan zajedno, pomažući u ličilačkim radovima i popravcima u SOS Dječjem selu Lekenik.

Za ovogodišnji Izletnički dan, koji osoblje Britanskog veleposlanstva provodi zajedno izvan ureda s ciljem jačanja timskog rada, došli su u SOS Dječje selo Lekenik da pomognu u ličilačkim radovima i popravcima.

„ Istinski se divimo trudu, posvećenosti i brizi koju SOS dječje selo pruža djeci bez roditelja i roditeljske skrbi već dvadeset i jednu godinu. Brižni tim SOS mama i ostalih djelatnika u Selu skrbi za gotovo stotinu djece.“ – rekli su iz Britanskog veleposlanstva

U pratnji majstora, oličili su unutrašnjost jedne od sedamnaest kuća u selu. Kuća Lotos dom je petero djece, od kojih su najmlađemu djetetu samo dvije godine. Također su skinuli staru boju s ljuljački, klackalica i penjalica na igralištu i prebojili ih u nove nijanse. U radovima na igralištu pomogla su im i četiri dječaka iz Sela.

Jedan od njih na odlasku je rekao: „I za nas je ovo bio najbolji posjet ikad. Molimo vas da nam dođete i sljedeće godine! Obećavam da ću se brinuti za stvari koje smo obojili!“

Veleposlanik David Slinn izjavio je: „Naš današnji rad skromna je gesta kojom pomažemo onima koji ne uživaju povlastice koje većina nas uzima zdravo za gotovo. Sretni smo što smo i mi mogli pomoći na svoj skroman način.“

Zahvaljujemo svi sudionicima na ovom prekrasnom druženju te također stolarima, Stolariji Svilić, te stručnjacima za unutarnje uređenje Hamdiji Ljevakoviću i Interijerima Zagi.
 

Pročitajte više o druženju ovdje.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više