Objavljeno: utorak, 21.10.2014.

Predstavljen program „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“

Jučer je u prostorijama Knjižnice Drenovci, u Drenovcima predstavljen rad SOS Dječjeg sela Ladimireci kroz program „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“.

Organizacija SOS Dječje selo Hrvatska djeluje u cilju omogućavanja zdravog razvoja djeteta u brižnom obiteljskom okruženju.
Nakon velike prirodne nepogode koja je zadesila područje Slavonije sredinom mjeseca svibnja, hitno smo mobilizirali svoje ljudske i materijalne potencijale s ciljem pružanja pomoći – prvenstveno djeci i njihovim obiteljima.

Izradili smo program hitnog pružanja pomoći na nastradalom području i uputili zahtjev za financijskom podrškom našoj krovnoj organizaciji SOS Kinderdorf International.

Program „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“ je započeo s realizacijom od sredine mjeseca lipnja 2014., a planirano je njegovo trajanje narednih 18 mjeseci tijekom kojih će se provoditi aktivnosti psihosocijalne podrške djeci i obiteljima, te pojedincima.

Trenutno je sedmero zaposlenih, od kojih 6 stručnih djelatnica svakodnevno provode aktivnosti s djecom u mjestima Drenovci, Đurići, Račinovci, Rajevo Selo i Strošinci.

Također, nudimo i psihosocijalnu podršku kroz savjetovalište u svim navedenim mjestima, te u Gunji.

Zahvaljujući odličnoj suradnji s predstavnicima lokalne zajednice, s osnovnim školama u navedenim mjestima potpisali smo sporazum o suradnji, a također i s knjižnicom u Drenovcima koja nam je omogućila prostor u kojem imamo ured i prostor dvorane za pripremu članica mobilnog tima. Dom zdravlja Županja ustupio nam je prostor ambulanti u svim navedenim mjestima u kojima će se provoditi aktivnosti savjetovališta.

Predstavljanjem programa „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“ želimo informirati javnost o do sada provedenim aktivnostima mobilnog tima SOS Dječjeg sela Ladimirevci, kao i pozvati sve obitelji na području Cvelferije, a koje se nalaze u potrebi za psihosocijalnom podrškom, da koriste aktivnosti savjetovališta, radionica za djecu, produženog boravka koje provodi mobilni tim SOS Dječjeg sela Ladimirevci.
 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više