Objavljeno: ponedjeljak, 10.11.2014.

Siemens Hrvatska donirao 35.000 kuna SOS Dječjem selu Hrvatska

Tvrtka Siemens Hrvatska nastavlja već šestu godinu za redom suradnju sa SOS Dječjim selom Hrvatska putem programa donacije sredstava za režijske troškove jedne SOS obitelji. Tako je i ove godine Siemens Hrvatska donirao 35.000 kuna i pokrio troškove režija za godinu dana SOS obitelji u kući Neven.

SOS Dječje selo Hrvatska na specifičan način, kroz skrb u obiteljskom okruženju uz ljubav i predanost SOS mame, osigurava dom djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Uz podršku stručnih suradnika – psihologa, pedagoga, socijalnih radnika – ali i SOS teta, seoskih majstora i administrativno-tehničkog osoblja, SOS Dječje selo Hrvatska skrbi o 240 djece i mladih u dva SOS dječja sela i četiri SOS zajednice mladih.

"Udruga SOS Dječje selo Hrvatska preko 20 godina nastoji stvoriti obiteljsko okruženje djeci i mladima koji su moraju odrastati odvojeno od svojih bioloških obitelji. Nastojimo im stvoriti dom u kojem će se osjećati sigurni i voljeni i gdje će moći ostvariti svoje želje i snove.  Pred nama su brojni izazovi, ali uz dugoročnu podršku prijatelja i partnera ipak uspijevamo ostvariti naše ciljeve. Hvala Upravi i djelatnicima Siemensa što podržavaju naš rad i pomažu nam i ovom donacijom. “  – izjavila je predsjednica udruge SOS Dječje selo Hrvatska, prof. dr. sc. Mariza Katavić.

„Posebno mi je drago što je donacija SOS Dječjem Selu Hrvatska već postala tradicionalna za Siemens, time želimo istaknuti razumijevanje za potrebe djece koje su trajnog karaktera. Želja nam je ovom donacijom pridonijeti radu SOS Dječjeg sela Lekenik koje se brine o stotinjak djece bez roditelja i roditeljske skrbi, jer mladi naraštaji su naša budućnost, a na nama je da pokušamo osigurati sredstva i omogućiti im što sigurniju i bolju budućnost.“, izjavio je prilikom predaje donacije gospodin Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemens Hrvatska.

 

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više