Objavljeno: ponedjeljak, 10.11.2014.

Siemens Hrvatska donirao 35.000 kuna SOS Dječjem selu Hrvatska

Tvrtka Siemens Hrvatska nastavlja već šestu godinu za redom suradnju sa SOS Dječjim selom Hrvatska putem programa donacije sredstava za režijske troškove jedne SOS obitelji. Tako je i ove godine Siemens Hrvatska donirao 35.000 kuna i pokrio troškove režija za godinu dana SOS obitelji u kući Neven.

SOS Dječje selo Hrvatska na specifičan način, kroz skrb u obiteljskom okruženju uz ljubav i predanost SOS mame, osigurava dom djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Uz podršku stručnih suradnika – psihologa, pedagoga, socijalnih radnika – ali i SOS teta, seoskih majstora i administrativno-tehničkog osoblja, SOS Dječje selo Hrvatska skrbi o 240 djece i mladih u dva SOS dječja sela i četiri SOS zajednice mladih.

"Udruga SOS Dječje selo Hrvatska preko 20 godina nastoji stvoriti obiteljsko okruženje djeci i mladima koji su moraju odrastati odvojeno od svojih bioloških obitelji. Nastojimo im stvoriti dom u kojem će se osjećati sigurni i voljeni i gdje će moći ostvariti svoje želje i snove.  Pred nama su brojni izazovi, ali uz dugoročnu podršku prijatelja i partnera ipak uspijevamo ostvariti naše ciljeve. Hvala Upravi i djelatnicima Siemensa što podržavaju naš rad i pomažu nam i ovom donacijom. “  – izjavila je predsjednica udruge SOS Dječje selo Hrvatska, prof. dr. sc. Mariza Katavić.

„Posebno mi je drago što je donacija SOS Dječjem Selu Hrvatska već postala tradicionalna za Siemens, time želimo istaknuti razumijevanje za potrebe djece koje su trajnog karaktera. Želja nam je ovom donacijom pridonijeti radu SOS Dječjeg sela Lekenik koje se brine o stotinjak djece bez roditelja i roditeljske skrbi, jer mladi naraštaji su naša budućnost, a na nama je da pokušamo osigurati sredstva i omogućiti im što sigurniju i bolju budućnost.“, izjavio je prilikom predaje donacije gospodin Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemens Hrvatska.

 

 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više