Objavljeno: četvrtak, 20.11.2014.

INA na radionici mobilnih timova stručnjaka SOS Dječjeg sela Ladimirevci za pomoć poplavljenim područjima

Jučer je u Osnovnoj školi Đurići održana radionica SOS mobilnog tima s ciljem pružanja podrške stanovnicima poplavljenih slavonskih područja. Kroz podršku SOS Dječjem selu Hrvatska INA je podržala i program SOS Dječjeg sela Ladimirevci „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“.

Jučer je u Osnovnoj školi Đurići održana radionica SOS mobilnog tima i predstavljen projekt SOS Dječjeg sela Ladimirevci „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“ koji se provodi od lipnja 2014. s ciljem pružanja psihosocijalne podrške djeci, obiteljima i pojedincima s poplavljenih slavonskih područja.
„Izuzetno nam je drago da je i ove godine nastavljena suradnja sa SOS Dječjim selom Hrvatska i da smo kroz potporu njihovom radu podržali i program 'Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom' koji je fokusiran na pomaganje osobama s poplavljenih područja. Želim napomenuti da je INA kontinuirano angažirana oko pružanja pomoći Slavoniji i da želi pridonijeti stabilizaciji života u poplavljenim područjima kroz različite aktivnosti“, rekla je tom prilikom gđa Željana Kljaić, direktorica Inine proizvodne regije istočna Hrvatska.
Kroz program „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“ SOS Dječje selo Ladimirevci provodi aktivnosti psihosocijalne podrške djeci, obiteljima i pojedincima s poplavljenih područja. U program, koji se provodi od lipnja 2014., uključene su stručne osobe koje svakodnevno rade s djecom iz mjesta Drenovci, Đurići, Račinovci, Rajevo Selo i Strošinci te kroz savjetovalište u tim mjestima, kao i u Gunji, osiguravajući psihosocijalnu podršku stanovnicima.

„Za sve aktivnosti koje provodimo na području Cvelferije izuzetno je bitan njihov kontinuitet, jer jedino kontinuiranim i dosljednim aktivnostima, pored stručnosti koju posjedujemo, možemo svima koji su pogođeni tragedijom nakon poplave pružiti sigurnost u najvažniji dio društvenog funkcioniranja, a to su pozitivni međuljudski odnosi u brizi za sve članove društava koji se nađu u nevolji. Dječje selo Ladimirevci zahvalno je svom velikom prijatelju Ini upravo na kontinuitetu u pružanju financijske podrške, a također i na osobnom angažmanom mnogih djelatnika, jer na taj način zajedno stvaramo pozitivne modele poslovne suradnje i dajemo primjer kako se zajedništvom mogu činiti bitne i pozitivne promjene u društvu“, izjavio je Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Uz podršku SOS Dječjem selu Hrvatska i programu „Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom“, INA je Slavoniji pomogla i donacijom od milijun kuna koja je upućena odmah u svibnju te donacijom od 2 i pol milijuna kuna za izgradnju Društvenog centra u Gunji, kao i za projekt „Moje sunce za Gunju“ u sklopu kojeg će renomirani hrvatski umjetnici donirati djela, nastala posebno za tu priliku, za stalni postav Društvenog centra u Gunji.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više