Objavljeno: srijeda, 06.05.2009.

Za rođendan planetu Zemlji

Iz tamnih dubina svemira, svjetlošću najljepšeg dijamanta, svijetli naš planet. Ima ime ZEMLJA.


Što je to ZEMLJA?
Za mene, to je najveće bogatstvo koje od svih koje znam. Zemlja je moj i tvoj trag na pijesku, i tragovi milijardi drugih bića koja su svoj život razvila u njenim njedrima. Ona je Majka koja s poštovanjem i ljubavlju njeguje svu svoju djecu – ljude, biljke i životinje.
Mi, njena djeca, ljubavlju i poštovanjem trebamo joj i uzvratiti.

22. travnja, njen je rođendan. Dan planeta Zemlje.


Zato smo mi (mali i veliki), njena djeca, njoj u čast u našem Dječjem selu Ladimirevci posadili prvo drvo u „Park planeta Zemlje“.
S veseljem i radošću, uz naše goste, učenike 5a razreda i njihovu učiteljicu Sanju Golik iz Osnovne škole Ladimirevci, posadili smo naše drvo koje ćemo s ljubavlju i pažnjom njegovati. Zahvaljivat ćemo se svojoj majci Zemlji čuvajući njene boje, boje života koje nam je dala. Svake sljedeće godine na Dan planeta Zemlje, dat ćemo svoj doprinos sadeći novo drvo. Različito. Jer Zemljino je bogatstvo u različitosti. I zeleno. Jer naše je bogatstvo u Zemljinu zelenilu.


VELIKI SVIJETE, EKO PORUKU ŠALJE TI DIJETE! ČUVAJMO NAŠ PLANET ZEMLJU JER ONA JE MAJKA SVIJU NAS.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više