Objavljeno: četvrtak, 02.04.2015.

Održan Dan mladih u Orahovici

S početkom proljetnih praznika zaputili smo se prema Domu Crvenog Križa u Orahovici kako bi i ove godine održali Dan mladih. U trodnevnom druženju, obilježenom radom, zabavom i smijehom, sudjelovali su mladi iz četiri SOS Zajednice mladih i njihovi odgajatelji kao i mladi iz oba SOS Dječja sela.

Kroz Dan mladih želimo im pružiti priliku da procijene do koje im mjere programi i ponude SOS Dječjeg sela pomažu da postanu samostalne odrasle osobe, dok odgajatelji imaju priliku procijeniti vlastiti rad u smislu podrške mladima da vode samostalan život. Vlastitim riječima imaju priliku reći što smatraju da funkcionira dobro ili loše u tom procesu te dati svoje prijedloge za daljnji rad. Njihovi stavovi i mišljenja ozbiljno se shvaćaju i vidimo ih kao poticaj za promjene i prilagodbe kako bi naša misija u potpunosti bila ostvarena.

Naravno, ništa manje važno nije bilo niti međusobno bolje upoznavanje, druženje i zabava kroz razne kreativne radionice, igranje društvenih igara, sportske aktivnosti, ali i učenje o važnim temama kao što su razvijanje i korištenje kreativne strane ličnosti, osvještavanje različitosti, uviđanje pravila ponašanja i opasnosti procjenjivanja ponašanja drugih.

Poseban dan smo posvetili i temi „Sigurnost na internetu“ s kojom nas je pobliže upoznao gospodin Darko Rakić. Svojim znanjem i stručnošću upozorio nas je na važna pravilima ponašanja na internetu nakon čega su i naši mladi dobili priliku osmisliti svoje poruke na ovu temu. Uz veliku pomoć gospodina Rakića mladi su snimili svoje poruke te montirali kratki video uradak pod nazivom „Neka se i naš glas čuje“.

Nadamo se da ćete kroz nekoliko fotografija barem dijelom osjetiti kako lijepo, veselo i poučno nam je bilo s ovim predivnim mladim ljudima.

 

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više