Objavljeno: srijeda, 29.04.2015.

Veliki za male u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Građanska inicijativa "Veliki za male" iz Osijeka treću godinu zaredom provela je akciju popravka metalnih ljubimaca djeci SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

 “Kada odrastem i budem veliki, i ja ću pomagati malima“- s osmjehom na licu kaže šestogodišnji Fran, onako u prolazu, dok isprobava svoj novi – stari bicikl.

Naime, majstori serviseri popravili su njegov i još pedesetak bicikala u akciji koju Građanska inicijativa „Veliki za male“ iz Osijeka provodi treću godinu zaredom za djecu iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci.
Kako dječjoj mašti i igri često nema granica, tako i bicikli tijekom godine pretrpe određena oštećenja. U ovom slučaju bicikli, tricikli, romobili naišli su na iskusne ruke servisera te popravci, zamjene dijelova, krpanje guma, ispravljanje žbica, podmazivanje lanaca nisu predstavljali veće teškoće. Jedini je problem bio doći na red, jer se ispred radionice okupilo mnoštvo djece koja su čekala na popravak.

Ovu humanitarnu akciju popratili su i motoristi nekoliko motorističkih klubova, te je u jednom trenutku Dječjim selom grmilo i tutnjalo iako je nebo bilo potpuno vedro. MK Veterani Slavonije i Baranje, MK Osijek, MK Legice, MK 4. Gardijska Split, MK My Way, samo su neki nazivi koji su se mogli iščitati na prepoznatljivim kožnim i traper jaknama ovih zaljubljenika u oktan i brzinu. Svoj opasni izgled ovi neustrašivi momci i djevojke zamjenjuju mekim srcem i posebnom pažnjom prema djeci.

Nikad se nisam vozio na ovakvom motoru, ovo je super, kao da letiš…“ uzbuđeno kaže trinaestogodišnji Darko dok skida kacigu i silazi sa legendarnog Harley Davidsona.

Osim motorista, ovoj akciji pridružili su se i privatni kolekcionari starinskih automobila, tzv. „old timera“. Svojim zanimljivim dizajnom, ovi modeli za koja većina djece nije nikad niti čula, plijenili su pažnju ovo nedjeljno prijepodne.

Nakon prijateljske nogometne utakmice velikih i malih, koja je završila diplomatski – 5:5, čekao nas je zajednički ručak – grah s kobasicom koji su nam pripremili kuhari John i Drago. Za desert su se pobrinule članice GI „Veliki za male“ donijevši ukusne kolače koje smo pojeli brže nego što je sunčeva svjetlost stigla da ih otopi. Ovo prijateljsko druženje uveličali su i članovi nekoliko biciklističkih klubova iz cijele Hrvatske, a prevodile su ih biciklistice iz Udruge „Biciklistice Hrvatske“. Njih pedesetero je nakon napornog treninga na ruti Osijek-BeliManastir-Valpovo-Ladimirevci zastalo u Dječjem selu gdje su nam se u hladovini pridružili na ručku.

Ovo lijepo nedjeljno druženje s našim prijateljima okončali smo zadovoljni, obostrano zahvalni i s pozdravom: „Do iduće godine“.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više