Objavljeno: četvrtak, 07.05.2015.

Pjaca, Ćorić i Eduardo trenirali s djecom SOS Dječjeg sela Lekenik

GNK Dinamo Zagreb ugostio je jučer na pomoćnom maksimirskom terenu male nogometaše, djecu SOS Dječjeg sela Lekenik u sklopu međunarodnog društveno odgovornog projekta „Nogomet za prijateljstvo“. Prvotimci deseterostrukog prvaka Hrvatske Ante Ćorić, Marko Pjaca i Eduardo tom su prigodom iznimno trenirali s mladim sportašima iz Lekenika koji su tako na jedan dan svoje uobičajeno igralište zamijenili maksimirskim travnjakom.

Šestorica spretnih dječaka i jedna djevojčica, djeca SOS Dječjeg sela Lekenik, koje brine o djeci bez odgovrajuće roditeljske skrbi, od svojih su nogometnih idola iz prve ruke imali priliku naučiti pokoji dribling, isprobati preciznost udarca, ali i saznati što je sve potrebno da bi se postalo vrhunski sportaš.
„Jako sam sretan što smo danas imali priliku upoznati i ugostiti djecu iz Lekenika. Mislim da je ovaj projekt odličan i nezaboravno iskustvo kako za naše klince koji će ići u Berlin i tamo upoznati vršnjake iz cijelog svijeta tako i za ovu djecu koja su danas došla u goste Dinamu. Uvijek je poseban osjećaj nekoga razveseliti, a kada se radi o djeci onda je to još nešto više tako će ovo biti nama, a nadamo se i njima, dan koji neće zaboraviti“, izjavio je Marko Pjaca, talentirani Dinamov krilni napadač koji je taj dan napunio svoj 20. rođendan.
Djeci iz SOS Dječjeg sela Lekenik na treningu su se pridružili i njihovi vršnjaci iz Dinamovog omladinskog pogona, sudionici Gazpromova društveno odgovornog projekta „Nogomet za prijateljstvo“, koji će predstavljati Hrvatsku među 24 zemlje svijeta na Međunarodnom forumu Nogomet za prijateljstvo koji će se održati u Berlinu od 5. do 6. lipnja 2015. Mladi sportaši tom su prilikom međusobno razmijenili narukvice prijateljstva kao simbol tolerancije, jednakosti i zdravog načina života te nastavili zajednički trening u vedroj atmosferi.

„Druženje s nogometašima, specijalni trening, naučiti pokoji trik s loptom, upoznati svoje sportske idole i pritom se dobro zabavili sa svojim vršnjacima velika je prilika za djecu o kojoj skrbimo u SOS Dječjem selu Lekenik. Zahvalni smo GNK Dinamu što su nam pružili ovo priliku i time još više osnažili sportski duh i vrijednosti koje gajimo kod djece.“ – zaključio je tom prigodom Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik.

Nakon Međunarodnog dana Nogometa i prijateljstva koji je na globalnoj razini obilježen 25. travnja, zagrebački klub privatnim treningom sa djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi nastavlja s aktivnostima kojima je cilj promicanje razumijevanja, raznolikosti i tolerancije među mladima te razvijanja pozitivnih društvenih vrijednosti kroz bavljenje sportom.

Pogledajte više fotografija ovdje!

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više