Objavljeno: ponedjeljak, 25.05.2015.

SOS Dječje selo Ladimirevci rođendanskim slavljem protiv kiše

Unatoč neumornoj kiši koja je padala, Ladimirevčani su u ponedjeljak, 25. svibnja, obilježili 18. rođendan SOS Dječjeg sela Ladimirevci te još jednom pokazali da je za svako dijete obitelj nepresušan izvor ljubavi.

SOS Dječje selo Ladimirevci proslavili su svoju punoljetnost prigodnim programom i veselim radionicama. Uz radostan i neumoran smijeh djece uživali su prijatelji, partneri i uvaženi gosti, a slavlje je, unatoč lošem vremenu, potrajalo cijeli dan.

Rođendanska svečanost, koja se održala u OŠ Ladimirevci, bila je otvorena prigodnim kolom u izvedbi KUD Šokadija Ladimirevci. Uz kratki govor svim se uzvanicima obratio direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zoran Relić, koji je pozdravio prisutnu djecu, SOS mame i tete, ali i uvažene goste. 

'Mnogo je razloga za osjećaj ponosa kojeg nosimo u sebi. Ponosni smo na obiteljski koncept dugoročne skrbi o djeci u potrebi, kojim omogućujemo biološkoj braći i sestrama zajedničko odrastanje u SOS obitelji u sigurnom i poticajnom okruženju u kojem poštujemo različitosti, vlastitim primjerima poučavamo nenasilje i sve pozitivne vrijednosti koje su od velike važnosti za razvoj našeg društva. Osim toga kontinuirano razvijamo kapacitete koji će pomoći u rastu i razvoju djece i odrastanju u vrijednu i samostalnu mladu osobu. Ponosni smo na zajedništvo u kojem SOS mame, SOS tete, članovi stručnog, administrativnog i tehničkog tima, svatko iz svoje uloge, predano i potpuno, s puno ljubavi i pažnje, s puno entuzijazma i odgovornosti, svakodnevno živi viziju i misiju organizacije SOS Dječje selo i čini da djeca imaju brižan dom kao i ona djeca koja žive u brižnom domu biološke obitelji. Ponosni smo na činjenicu da smo integrirani u lokalnu zajednicu i da pored toga što imamo prijatelje od kojih primamo pomoć, pomoć i sami pružamo djeci i obiteljima oko nas na različite načine, zahvaljujući iskustvu i stručnosti koju posjedujemo', rekao je Zoran Relić te iskoristio priliku da, povodom 18. rođendana, zahvali na podršci prijateljima i partnerima SOS Dječjeg sela Ladimirevci, koji pružaju pomoć u stvaranju brižnog doma za 16 SOS obitelji.

Ovom velikom danu za Selo prisustvovala je i predsjednica Udruge SOS Dječjeg sela Hrvatska Mariza Katavić koja je, uz srdačne pozdrave, čestitala Ladimirevcima na punoljetnosti. Nakon službenog djela, uslijedio je program priredbe u kojem je, uz brojne uzvanike i veselu publiku, uživala i nacionalna direktorica SOS Dječjeg sela Hrvatska, Višnja Tuškan-Krupić te članica predsjedništva SOS Dječjeg sela Hrvatska, Lea Sokolić.

Na rođendanskoj proslavi djeca su imala glavnu ulogu zabavljača i pobrinula se da se svi dobro nasmiju, zaplešu i zapjevaju s njima. Tako su djeca iz Rajevog sela otpjevala pjesmicu 'Gdje si bila curice', djeca iz Račinovaca izveli su kolo, djeca iz Strošinaca igrokaz 'Živa voda', a djeca iz Đurića također igrokaz, 'Rešeto'.

Kao 'šlag na kraju' domaćini, djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, izveli su predstavu pod nazivom 'Bubamarina kućica' tijekom koje su predstavili sve obitelji iz Sela. Također, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci zahvalio se svim SOS mamama i tetama te im, uz stisak ruke i srdačan poljubac darovao cvijeće.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više