Objavljeno: četvrtak, 28.05.2015.

'U SOS selu naučio sam što znači biti dijete, imati braću i sestre te odrastati u ljubavi'

Ljupčo iz Makedonije i Daniel iz Bugarske odrasli su u SOS selima, a danas, kao zahvala za sretno djetinjstvo i sigurnu budućnost koju im je pružila SOS obitelj, svijetom šire poruku sretnog djetinjstva. I to čine na najoriginalniji mogući način - biciklirajući kroz SOS Dječja sela.

Danas odrasli ljudi, Ljupčo Krstev iz Makedonije i Daniel Milenov iz Bugarske, već drugu godinu zaredom vozit će humanitarnu biciklističku turneju kroz SOS Dječja sela i time još jednom pokazati koliku je ulogu SOS udruga odigrala u njihovim životima.

Naime, Ljupčo i Daniel odrasli su u SOS obitelji, a u spomen njihovom sretnom djetinjstvu, od 30. svibnja pa di 23. lipnja, biciklirati će od Skopja (Makedonija) do Imsta (Austrija). Prijeći će 2.200 kilometara i obići sva SOS dječje sela kroz šest balkanskih zemalja.

Cilj njihove biciklijade je svijetom proširiti poruku koju šalju SOS Dječja sela diljem svijeta – ona pružaju siguran dom i sretno djetinjstvo. Ljupčo je, kao i Daniel, SOS dijete. On je još kao beba izgubio roditelje i sve do osme godine živio u sirotištu kada je stigao u SOS Dječje selo.

'Od tada se moj život promijenio. Sada vidim koliko sam sretan što sam odrastao u Selu. Tamo sam naučio što znači biti dijete, imati braću, sestre, biti dio obitelji te uživati ljubav i pažnju. Ponovno sam stekao povjerenje u ljude i naučio što znači voljeti', rekao je Ljupčo koji će, zajedno s Bugarinom Danielom Milenovom, koji je također djetinjstvo proveo u SOS obitelji, biciklirati od Sofije (Bugarska) preko SOS Sela u Skopju, gdje je odrastao, do Imsta u Austriji gdje je 1949. osnovano prvo SOS Dječje selo.

'Ja vozim za djecu koja su, baš kao i ja, u SOS selima pronašla obitelj, dom pun ljubavi i sretno djetinjstvo', veli Ljupčo koji se drugu godinu zaredom odvažio na ovakvu avanturu. U travnju prošle godine on i njegov prijatelj Daniel vozili su 1.500 kilometara kroz šest zemalja.

'Vozili smo po suncu, kiši, magli, pa čak i po snijegu. Bilo je teško, ali smo nastavili voziti jer nas je gurala velika želja da podijelimo sa svijetom našu priču o odrastanju u SOS Dječjem selu i inspiriramo ljude da pomognu djeci. Stoga, molim i vas da podržite moju akciju i kažete DA sretnom djetinjstvu!', izjavio je Ljupčo te nadodao kako ga tijekom putovanja najviše inspiriraju djeca koju upoznaje i susreće u selima.

Kako kaže djeca u njemu vide uzor i svog heroja te mu je užasno drago što ih inspirira u tome da i oni teže ka velikim postignućima.

Ljupčo i Daniel na svoju avanturu kreću u subotu, 30. svibnja kada se u SOS Dječjem selu Lekenik održava i naša tradicionalna biciklijada, a na cilj stižu 23. lipnja u Imstu, Austriji. U Hrvatsku stižu 12. lipnja gdje će dva dana odmarati i družiti se s djecom iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, nakon čega će nastaviti put prema Lekeniku, gdje će boraviti od 14. do 15. lipnja, također u gostoprimstvu tamošnjeg SOS Dječjeg sela.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više