Objavljeno: petak, 19.06.2015.

Skidamo im kapu - glasnici sigurnog doma i sretnog djetinjstva predstavili film o uspješnom djelovanju

Prošla je godina dana od stravične elementarne nepogode koja je pogodila stanovništvo županjske Posavine. Kako bi se izvukli iz ove teške psihičke i emocionalne situacije stanovništvu su pomogli stručnjaci iz Mobilnog tima Slavonija.

U ugodnom okruženju Općinske narodne knjižnice Drenovci održano je predstavljanje rezultata prve godine rada programa 'Pomažemo djeci i obiteljima vratiti siguran dom'.

Uz uvijek srdačno gostoprimstvo ravnatelja knjižnice Gorana Pavlovića, Mobilni tim u sastavu četiri djevojke i jednog momka, na čelu s direktorom SOS Dječjeg sela Ladimirevci, Zoranom Relićem predstavili su svoje djelovanje u posljednjih godinu dana koje je zaista impresivno.

Kako bi prisutnima dočarali i približili svoj humani rad snimili su emotivan film pod nazivom 'Bili smo ovdje', koji je dotaknuo srca i izmamio barem jednu suzu u oku svih prisutnih. Ova skupina mladih i stručnih ljudi okupila je svoje glave, ali što je još važnije i velika srca, kako bi pomogla stanovništvu županjske Posavine koje je 17. svibnja, 2014. godine pogodila velika poplava. Tada je SOS Dječje selo Hrvatska putem lokacije Ladimirevci mobiliziralo svoje ljudske potencijale s ciljem pružanja pomoći – prvenstveno djeci i njihovim obiteljima.

Izrađen je program hitnog pružanja pomoći na nastradalom području te je upućen zahtjev za financijskom podrškom krovnoj organizaciji SOS Dječjeg sela Hrvatska, SOS Kinderdorf International. Danas, ovaj program uspješno djeluje u osam mjesta Cvelferije - Drenovci, Đurići, Račinovci, Rajevo Selo, Strošinci i Gunja - a rezultati koji su postignuti u godinu dana rada dokaz su da stanovništvo županjske Posavine, a posebno oni najmlađi, i dalje imaju potrebu da se ova lijepa priča nastavi razvijati dalje. Kako bi ih u tome potaknuli, članovi Mobilnog tima svim su uzvanicima pružili priliku da krošnju drva od papira ukrase svojim željama, porukama i ciljevima koje im predviđaju i iskreno žele u budućnosti.

Dirljiv film pod nazivom 'Bili smo ovjde' možete pogledati na linku!

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više