Objavljeno: utorak, 30.06.2015.

Nezaboravan tjedan u Pragu za djecu iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci

Zahvaljujući praškom udruženju građana ’Lastavica’, 55 djece i njihove SOS mame iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci proveli su nezaboravnih tjedan dana u češkoj prijestolnici, Pragu.

Poput pravih domaćina udruženje ’Lastavica’ za svojim je dragim gostima priuštilo tjedan prepun aktivnosti. Tako su se oduševljena djeca vozila Vltavom, razgledavala praške znamenitosti, kupali se u Aquaparku, posjetili hrvatsko veleposlanstvo, Muzej lutaka, dječji dom u Benešovu, zoološki vrt i uživali u slobodnom vremenu, igri i druženju.

Ovom predivnom gestom udruženja ’Lastavica’, osim djece, bio je oduševljen i direktor Sela , Zoran Relić koji je istaknuo kako će djeca i mame ovo putovanje pamtiti do kraja života. Kako kaže, ’osim što su upoznali zanimljivu povijest Praga, stekli su nove prijatelje s kojima žele dijeliti sretniju budućnost’.

SOS Dječje selo Ladimirevci šesto su SOS Dječje selo iz bivše Jugoslavije koje je udruženje ’Lastavica’ ugostilo u Pragu. Kako kaže počasni predsjednik udruženja, dr. Edo Jaganjac, ’za ovu su humanu priču odabrali upravo djecu iz SOS sela, jer smatraju da upravo ona imaju naviše šansi za uspjeh u životu’.

Djeca i SOS mame sretno su se vratili svojim kućama obogaćeni za još jedno predivno iskustvo i prijateljstvo za cijeli život.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više