Objavljeno: ponedjeljak, 27.07.2015.

Unatoč sitnim nezgodama, Igor i Marko hrabro pedaliraju dalje

Naše hrabre bicikliste, Igora i Marka, tijekom putovanja po Italiji sustigle su sitne nedaće koje su riješili s osmijehom na licu. Unatoč poderanoj majici, neumornom pljusku i puknutoj gumi, dečki ne prestaju hrabro grabiti prema svom cilju.

Nakon pet dana pedaliranja i 535 prijeđenih kilometara, Igor i Marko stigli su do Venecije. Umorni, ali s osmijehom na licu malo su odmorili i bacili se na razgledavanje ovog bajkovitog grada. Prekrasan dan iskoristili su kao pravi turisti – fotografirajući se i šetajući predivnom Venecijom.

Naravno, cijelim su putem podizali svijest o SOS Dječjem selu Hrvatska i pozivali ljude velikog srca da pomognu djeci i mladima bez roditelja i roditeljske skrbi.
Njihovu humanu namjeru i veliku želju za pomaganjem, ljudi bi prepoznali gotovo na svakom koraku. Tako su po odlasku iz Slovenije sklopili prijateljstvo s ekipom biciklista iz Kolesarskog kluba Muretinci, a u Veneciji su susreli Mihovila i Mateu koji su objeručke prihvatili i podržali njihovu akciju.

Nakon polaska iz Venecije naši su se biciklisti susreli s nekoliko sitnih nedaća. Kako se dečki, što se tiče higijene i spavanja, snalaze kako i gdje stignu, Igor je majicu sušio na biciklu pa mu je ona zapela za disk te se potrgala. Unatoč tome, on ne mari za izgled, već i dalje s osmijehom na licu ponosno nosi brendiranu SOS majicu. Nakon sitne odjevne intervencije, dečke je okupala kiša, te ih malo usporila na putu do njihova cilja, a nedugo nakon toga prvi im je put pukla guma koju su spretno zamijenili i nastavili svoj put dalje.

Dečki se trenutno odmaraju u jednom kampu prije dolaska u gradić Ravena, odakle nastavljaju put prema Bologni. Poželite im sreću te podržite njihov hvalevrijedan projekt – Lupajte selfije i sherajte ih na Fejsu uz status: Jedan osmijeh za SOS Dječje Selo Hrvatska, podijeli radost pozivom na broj 060 90 55 (6.25 kn) #sretnodjetinjstvo.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više