Objavljeno: četvrtak, 20.08.2015.

Rovanjska će zauvijek ostati u srcu djece iz SOS Dječjeg sela Lekenik

Bogatstvo obiteljskog pripadanja, sretnog djetinjstva i odrastanja u pozitivnom i zdravom okruženju pravi je užitak posjedovati. A još veći znati prepoznati one individue kojima je takvo okruženje prijeko potrebno. Dvije prekrasne obitelji Matas i Matec svoju su ljubav prema djeci i obiteljskom okruženju odlučili prenijeti na djecu iz SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Tako su prepoznali ljepotu pomaganja i djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik odlučili počastiti odlaskom na ljetovanje. Zahvaljujući upravo njihovim obiteljskim turizmom naša su djeca dobila mogućnost doživjeti čaroliju bajkovitog mjesta na moru Rovanjska. U blizini tog mjestašca koje je smješteno uz sam rub Velebitskog kanala gdje se susreću more i planina, nalazi se čak pet nacionalnih parkova: Kornati, Plitvička jezera, Paklenica, Krka i Sjeverni Velebit. Također, u blizini je i Zadar koji se diči bogatom kulturnom baštinom, nezaobilaznim Morskim orguljama i velebnim Pozdravom sunca.

U svim tim ljepotama uživali su 46 djece i djelatnika iz SOS Dječjeg sela Hrvatska koja su u privatnom smještaju obitelji Matas i Matec proveli sedam nezaboravnih, lipanjskih dana. Gospodin Zlatko Matas velikodušno je ustupio apartman u novosagrađenoj kući s bazenom, dok je gospodin Damir Matec na korištenje dao cijelu kuću smještajnih kapaciteta od 40 ležaja. Tijekom boravka djeca su uživala sve blagodati srdačnih domaćina. Tako su ih, osim smještajem počastili roštiljem te im priuštili vožnju brodom ispod Masleničkog mosta. Djeca su bila presretna, uživala punim plućima i što je najvažnije, stekli su prijatelje za cijeli život.

Kao svojevrsnu zahvalu i SOS Dječje selo Hrvatska svoje će nove prijatelje, obitelji Matas i Matec, ugostiti na Danu sela u SOS Dječjem selu Lekenik te im pokušati priuštiti barem upola lijepa sjećanja od onih koje djeca pamte iz Rovanjske.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više