Objavljeno: četvrtak, 20.08.2015.

Rovanjska će zauvijek ostati u srcu djece iz SOS Dječjeg sela Lekenik

Bogatstvo obiteljskog pripadanja, sretnog djetinjstva i odrastanja u pozitivnom i zdravom okruženju pravi je užitak posjedovati. A još veći znati prepoznati one individue kojima je takvo okruženje prijeko potrebno. Dvije prekrasne obitelji Matas i Matec svoju su ljubav prema djeci i obiteljskom okruženju odlučili prenijeti na djecu iz SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Tako su prepoznali ljepotu pomaganja i djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik odlučili počastiti odlaskom na ljetovanje. Zahvaljujući upravo njihovim obiteljskim turizmom naša su djeca dobila mogućnost doživjeti čaroliju bajkovitog mjesta na moru Rovanjska. U blizini tog mjestašca koje je smješteno uz sam rub Velebitskog kanala gdje se susreću more i planina, nalazi se čak pet nacionalnih parkova: Kornati, Plitvička jezera, Paklenica, Krka i Sjeverni Velebit. Također, u blizini je i Zadar koji se diči bogatom kulturnom baštinom, nezaobilaznim Morskim orguljama i velebnim Pozdravom sunca.

U svim tim ljepotama uživali su 46 djece i djelatnika iz SOS Dječjeg sela Hrvatska koja su u privatnom smještaju obitelji Matas i Matec proveli sedam nezaboravnih, lipanjskih dana. Gospodin Zlatko Matas velikodušno je ustupio apartman u novosagrađenoj kući s bazenom, dok je gospodin Damir Matec na korištenje dao cijelu kuću smještajnih kapaciteta od 40 ležaja. Tijekom boravka djeca su uživala sve blagodati srdačnih domaćina. Tako su ih, osim smještajem počastili roštiljem te im priuštili vožnju brodom ispod Masleničkog mosta. Djeca su bila presretna, uživala punim plućima i što je najvažnije, stekli su prijatelje za cijeli život.

Kao svojevrsnu zahvalu i SOS Dječje selo Hrvatska svoje će nove prijatelje, obitelji Matas i Matec, ugostiti na Danu sela u SOS Dječjem selu Lekenik te im pokušati priuštiti barem upola lijepa sjećanja od onih koje djeca pamte iz Rovanjske.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više