Objavljeno: četvrtak, 20.08.2015.

Rovanjska će zauvijek ostati u srcu djece iz SOS Dječjeg sela Lekenik

Bogatstvo obiteljskog pripadanja, sretnog djetinjstva i odrastanja u pozitivnom i zdravom okruženju pravi je užitak posjedovati. A još veći znati prepoznati one individue kojima je takvo okruženje prijeko potrebno. Dvije prekrasne obitelji Matas i Matec svoju su ljubav prema djeci i obiteljskom okruženju odlučili prenijeti na djecu iz SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Tako su prepoznali ljepotu pomaganja i djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik odlučili počastiti odlaskom na ljetovanje. Zahvaljujući upravo njihovim obiteljskim turizmom naša su djeca dobila mogućnost doživjeti čaroliju bajkovitog mjesta na moru Rovanjska. U blizini tog mjestašca koje je smješteno uz sam rub Velebitskog kanala gdje se susreću more i planina, nalazi se čak pet nacionalnih parkova: Kornati, Plitvička jezera, Paklenica, Krka i Sjeverni Velebit. Također, u blizini je i Zadar koji se diči bogatom kulturnom baštinom, nezaobilaznim Morskim orguljama i velebnim Pozdravom sunca.

U svim tim ljepotama uživali su 46 djece i djelatnika iz SOS Dječjeg sela Hrvatska koja su u privatnom smještaju obitelji Matas i Matec proveli sedam nezaboravnih, lipanjskih dana. Gospodin Zlatko Matas velikodušno je ustupio apartman u novosagrađenoj kući s bazenom, dok je gospodin Damir Matec na korištenje dao cijelu kuću smještajnih kapaciteta od 40 ležaja. Tijekom boravka djeca su uživala sve blagodati srdačnih domaćina. Tako su ih, osim smještajem počastili roštiljem te im priuštili vožnju brodom ispod Masleničkog mosta. Djeca su bila presretna, uživala punim plućima i što je najvažnije, stekli su prijatelje za cijeli život.

Kao svojevrsnu zahvalu i SOS Dječje selo Hrvatska svoje će nove prijatelje, obitelji Matas i Matec, ugostiti na Danu sela u SOS Dječjem selu Lekenik te im pokušati priuštiti barem upola lijepa sjećanja od onih koje djeca pamte iz Rovanjske.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više