Objavljeno: četvrtak, 20.08.2015.

Rovanjska će zauvijek ostati u srcu djece iz SOS Dječjeg sela Lekenik

Bogatstvo obiteljskog pripadanja, sretnog djetinjstva i odrastanja u pozitivnom i zdravom okruženju pravi je užitak posjedovati. A još veći znati prepoznati one individue kojima je takvo okruženje prijeko potrebno. Dvije prekrasne obitelji Matas i Matec svoju su ljubav prema djeci i obiteljskom okruženju odlučili prenijeti na djecu iz SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Tako su prepoznali ljepotu pomaganja i djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik odlučili počastiti odlaskom na ljetovanje. Zahvaljujući upravo njihovim obiteljskim turizmom naša su djeca dobila mogućnost doživjeti čaroliju bajkovitog mjesta na moru Rovanjska. U blizini tog mjestašca koje je smješteno uz sam rub Velebitskog kanala gdje se susreću more i planina, nalazi se čak pet nacionalnih parkova: Kornati, Plitvička jezera, Paklenica, Krka i Sjeverni Velebit. Također, u blizini je i Zadar koji se diči bogatom kulturnom baštinom, nezaobilaznim Morskim orguljama i velebnim Pozdravom sunca.

U svim tim ljepotama uživali su 46 djece i djelatnika iz SOS Dječjeg sela Hrvatska koja su u privatnom smještaju obitelji Matas i Matec proveli sedam nezaboravnih, lipanjskih dana. Gospodin Zlatko Matas velikodušno je ustupio apartman u novosagrađenoj kući s bazenom, dok je gospodin Damir Matec na korištenje dao cijelu kuću smještajnih kapaciteta od 40 ležaja. Tijekom boravka djeca su uživala sve blagodati srdačnih domaćina. Tako su ih, osim smještajem počastili roštiljem te im priuštili vožnju brodom ispod Masleničkog mosta. Djeca su bila presretna, uživala punim plućima i što je najvažnije, stekli su prijatelje za cijeli život.

Kao svojevrsnu zahvalu i SOS Dječje selo Hrvatska svoje će nove prijatelje, obitelji Matas i Matec, ugostiti na Danu sela u SOS Dječjem selu Lekenik te im pokušati priuštiti barem upola lijepa sjećanja od onih koje djeca pamte iz Rovanjske.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više