Objavljeno: srijeda, 26.08.2015.

Uz okus vrućih kukuruza srednjoškolci napuštaju SOS obitelji

Početkom školske godine u SOS Dječjem selu dolazi do velikih promjena.

Oni najmlađi kreću u vrtić, oni malo stariji u osnovnu školu, a srednjoškolci okreću novu stranicu u svojim mladim životima. Naime, po završetku osnovne škole djeca odlaze iz svojih SOS obitelj te sele u SOS Zajednice mladih. Iako tu kreće njihov put ka' osamostaljenju, odgovornost srednje školskog obrazovanja i budućeg samoizdržavanja ne snose sami.

U Zajednici mladih s njima je 24 sata odgajatelj, a najveću podršku dobivaju od svojih SOS mama s kojima ostaju u kontaktu i nakon odlaska iz Sela.

Već godinama ovaj veliki događaj i prekretnicu u životu mladih, SOS Dječje selo Lekenik obilježava manifestacijom pod nazivom Kukuruzijada. Ove godine već tradicionalna Kukuruzijada održat će se 3. rujna, 2015. Uz prigodnu predstavu djeca će obilježiti ovaj veoma važan dan za Selo te se počastiti kukuruzima i hot dogom.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 18.02.2019.

Zabava pod maskama

U petak, 15. veljače, maškare su zavladale kućama u SOS Dječjem selu Ladimirevci.

Saznajte više

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Knjiga uspomena svakoj SOS obitelji

Fotografiranje, učenje, poziranje i prije svega dobra zabava, tako je uvijek kad nam u goste dođu naši prijatelji iz tvrtke CEWE.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
utorak, 05.02.2019.

Pridruži se našem timu!

SOS predstavnike ovih dana možete sresti na raznim lokacijama, zastanite, poslušajte ih. Možda vam uljepša dan pokoja priča iz naših SOS Dječjih sela.

Saznajte više