Objavljeno: srijeda, 26.08.2015.

Uz okus vrućih kukuruza srednjoškolci napuštaju SOS obitelji

Početkom školske godine u SOS Dječjem selu dolazi do velikih promjena.

Oni najmlađi kreću u vrtić, oni malo stariji u osnovnu školu, a srednjoškolci okreću novu stranicu u svojim mladim životima. Naime, po završetku osnovne škole djeca odlaze iz svojih SOS obitelj te sele u SOS Zajednice mladih. Iako tu kreće njihov put ka' osamostaljenju, odgovornost srednje školskog obrazovanja i budućeg samoizdržavanja ne snose sami.

U Zajednici mladih s njima je 24 sata odgajatelj, a najveću podršku dobivaju od svojih SOS mama s kojima ostaju u kontaktu i nakon odlaska iz Sela.

Već godinama ovaj veliki događaj i prekretnicu u životu mladih, SOS Dječje selo Lekenik obilježava manifestacijom pod nazivom Kukuruzijada. Ove godine već tradicionalna Kukuruzijada održat će se 3. rujna, 2015. Uz prigodnu predstavu djeca će obilježiti ovaj veoma važan dan za Selo te se počastiti kukuruzima i hot dogom.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više