Objavljeno: srijeda, 26.08.2015.

Uz okus vrućih kukuruza srednjoškolci napuštaju SOS obitelji

Početkom školske godine u SOS Dječjem selu dolazi do velikih promjena.

Oni najmlađi kreću u vrtić, oni malo stariji u osnovnu školu, a srednjoškolci okreću novu stranicu u svojim mladim životima. Naime, po završetku osnovne škole djeca odlaze iz svojih SOS obitelj te sele u SOS Zajednice mladih. Iako tu kreće njihov put ka' osamostaljenju, odgovornost srednje školskog obrazovanja i budućeg samoizdržavanja ne snose sami.

U Zajednici mladih s njima je 24 sata odgajatelj, a najveću podršku dobivaju od svojih SOS mama s kojima ostaju u kontaktu i nakon odlaska iz Sela.

Već godinama ovaj veliki događaj i prekretnicu u životu mladih, SOS Dječje selo Lekenik obilježava manifestacijom pod nazivom Kukuruzijada. Ove godine već tradicionalna Kukuruzijada održat će se 3. rujna, 2015. Uz prigodnu predstavu djeca će obilježiti ovaj veoma važan dan za Selo te se počastiti kukuruzima i hot dogom.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više