Objavljeno: srijeda, 26.08.2015.

Uz okus vrućih kukuruza srednjoškolci napuštaju SOS obitelji

Početkom školske godine u SOS Dječjem selu dolazi do velikih promjena.

Oni najmlađi kreću u vrtić, oni malo stariji u osnovnu školu, a srednjoškolci okreću novu stranicu u svojim mladim životima. Naime, po završetku osnovne škole djeca odlaze iz svojih SOS obitelj te sele u SOS Zajednice mladih. Iako tu kreće njihov put ka' osamostaljenju, odgovornost srednje školskog obrazovanja i budućeg samoizdržavanja ne snose sami.

U Zajednici mladih s njima je 24 sata odgajatelj, a najveću podršku dobivaju od svojih SOS mama s kojima ostaju u kontaktu i nakon odlaska iz Sela.

Već godinama ovaj veliki događaj i prekretnicu u životu mladih, SOS Dječje selo Lekenik obilježava manifestacijom pod nazivom Kukuruzijada. Ove godine već tradicionalna Kukuruzijada održat će se 3. rujna, 2015. Uz prigodnu predstavu djeca će obilježiti ovaj veoma važan dan za Selo te se počastiti kukuruzima i hot dogom.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više