Objavljeno: četvrtak, 27.08.2015.

CRO SOS gusari zavladali Šoltom

Uspomene s ljetovanja uvijek su najslađe, najživlje i najdugoročnije. Da bi upravo takve uspomene u svojim malim glavicama 'skladištila' i djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, pobrinuo se koncern DM (Drogerie Markt).

U suradnji s ljetnim kampom Euroclub djeca će u malom, morskom mjestašcu Rogaču na Šolti uživati od 22. do 29. kolovoza. Na Šoltu su se uputili u subotu, a put do Splita u trajanju od čak devet sati, prikratili su uz crtiće, knjige i bojanke. Po samom dolasku u kamp upoznali su se s glavnim organizatorom za Hrvatsku, Tihomirom Kovačem. Naime, kako je kamp organiziran za djecu iz dječjih domova i organizacija iz šest zemalja, naša su djeca dobila priliku družiti se s vršnjacima iz Austrije, Češke Republike, Njemačke, Slovačke i Srbije.

Već drugog dana u kampu je počela akcija – organizirana je radionica gusarskih zastava i marama različitim tehnikama, sprejem, flomasterima, bojama za tkaninu, a djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci sami su sebi nadjenuli ime CRO SOS GUSARI.. Do danas su sudjelovali u brojnim zanimljivim aktivnostima kao što su mini-olimpijada u kojoj su zauzeli peto mjesto, zatim igre na plaži i izleti u Trogir i Split. Uz to, naši neplivači naučili su plivati u školi plivanja organiziranoj samo za njih, a ostalo je vremena i za duge šetnje i jedenje sladoleda.

Brižnost i gostoprimstvo naši su domaćini pokazali i priredivši rođendansku proslavu djeci koja su za vrijeme boravka u Rogaču slavila rođendan, među njima i našoj Nikolini, kojoj i mi od srca čestitamo 11. rođendan!

Iako nam naši CRO SOS GUSARI već pomalo nedostaju i željno iščekujemo njihov povratak u Ladimirevce, zajedno snjima radujemo se što su imali priliku doživjeti ovo iskustvo i upoznati brojne nove prijatelje iz različitih zemalja.

Bezbroj dječjih osmjeha upućeno je našim prijateljima iz DM-a kao jedno veliko hvala za predivno ljeto i životno iskustvo.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više