Objavljeno: četvrtak, 27.08.2015.

CRO SOS gusari zavladali Šoltom

Uspomene s ljetovanja uvijek su najslađe, najživlje i najdugoročnije. Da bi upravo takve uspomene u svojim malim glavicama 'skladištila' i djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci, pobrinuo se koncern DM (Drogerie Markt).

U suradnji s ljetnim kampom Euroclub djeca će u malom, morskom mjestašcu Rogaču na Šolti uživati od 22. do 29. kolovoza. Na Šoltu su se uputili u subotu, a put do Splita u trajanju od čak devet sati, prikratili su uz crtiće, knjige i bojanke. Po samom dolasku u kamp upoznali su se s glavnim organizatorom za Hrvatsku, Tihomirom Kovačem. Naime, kako je kamp organiziran za djecu iz dječjih domova i organizacija iz šest zemalja, naša su djeca dobila priliku družiti se s vršnjacima iz Austrije, Češke Republike, Njemačke, Slovačke i Srbije.

Već drugog dana u kampu je počela akcija – organizirana je radionica gusarskih zastava i marama različitim tehnikama, sprejem, flomasterima, bojama za tkaninu, a djeca iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci sami su sebi nadjenuli ime CRO SOS GUSARI.. Do danas su sudjelovali u brojnim zanimljivim aktivnostima kao što su mini-olimpijada u kojoj su zauzeli peto mjesto, zatim igre na plaži i izleti u Trogir i Split. Uz to, naši neplivači naučili su plivati u školi plivanja organiziranoj samo za njih, a ostalo je vremena i za duge šetnje i jedenje sladoleda.

Brižnost i gostoprimstvo naši su domaćini pokazali i priredivši rođendansku proslavu djeci koja su za vrijeme boravka u Rogaču slavila rođendan, među njima i našoj Nikolini, kojoj i mi od srca čestitamo 11. rođendan!

Iako nam naši CRO SOS GUSARI već pomalo nedostaju i željno iščekujemo njihov povratak u Ladimirevce, zajedno snjima radujemo se što su imali priliku doživjeti ovo iskustvo i upoznati brojne nove prijatelje iz različitih zemalja.

Bezbroj dječjih osmjeha upućeno je našim prijateljima iz DM-a kao jedno veliko hvala za predivno ljeto i životno iskustvo.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više