Objavljeno: ponedjeljak, 01.06.2009.

Proslava u SOS-Dječjem selu Ladimirevci

25. svibnja 2009.godine, SOS-Dječje selo Ladimirevci proslavilo je dvanaesti rođendan od svečanog otvorenja.

 Program proslave počeo je u 11:00 sati dočekom djece i odraslih, prijatelja iz SOS-Dječjeg sela Lekenik. Topao i sunčan dan bio je idealan da se odmah započne sa različitim sportskim aktivnostima za koje su se djeca prijavila. Nogomet, košarka i odbojka bili su zanimljivi za školarce, dok su predškolci uživali u igralima našeg dječjeg igrališta.

Kad je postalo prevruće, na kratko svi bi se sklonili u naše SOS-kuće u kojima su SOS-obitelji Dječjeg sela Ladimirevci bila domaćini SOS-obiteljima iz SOS-Dječjeg sela Lekenik.

Veliku radost svih prisutnih u Dječjem selu izazvali su naši prijatelji iz Jadranskog osiguranja, podružnice Osijek, koji već drugu godinu sponzoriraju proslavu obljetnice dana našeg Dječjeg sela. Tako su i ove godine za djecu i odrasle pripremili veliki roštilj s kojeg se čarobni miris širio po cijelom Dječjem selu. Za svaki slučaj, i naš glavni kuhar toga dana, majstor Drago je u velikom kotliću pripremao pravi slavonski grah, kojeg su mogli probati i svi gosti koji su nas toga dana posjetili i čestitali nam rođendan.

Centralni dio proslave počeo je u 14:00 sati, priredbom koju su naša djeca pripremala unazad dva mjeseca, a KUD Šokadija iz Ladimirevaca i studenti Umjetničke akademije iz Osijeka, poklonili su nam svatko po jednu izvedbu iz svog bogatog repertoara.

Priredba je bila zanimljiva i svi gosti su ju pogledali u cijelosti usprkos suncu koje je u to vrijeme najjače zagrijalo amfiteatar. Za kraj smo zahvaljujući Zajednici tehničke kulture grada Valpova i grada Osijeka imali pravi mali spektakl gledajući makete aviona kako lete iznad našeg Dječjeg sela. Pored porcije slavonskog graha sa kobasicom, gosti su mogli uživati i u kolačima koje su za tu priliku pripremile sve SOS-obitelji SOS-Dječjeg sela Ladimirevci.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više