Objavljeno: ponedjeljak, 31.08.2015.

Naši mladi zaista znaju što je prava ljetna uživancija

Među 90-ero djece koji su, zahvaljujući Kauflandu, proveli nezaboravno ljeto u Segetu Donjem kraj Trogira našli su se i mladi iz Osijeka i Ladimirevaca. Ovo je njihova priča.

Kažu da nakon svake kiše dolazi sunce, što se pokazalo istinitim za oveće društvo koje je obilna kiša ispratila na ljetovanje u sitne sate 20. kolovoza. Na vratima Segeta Donjeg dočekalo nas je sunce i prekrasno vrijeme, kornjača Korny te nasmijane teta Ivanka i teta Barica koje su nas ugostile zahvaljujući našim velikim prijateljima iz tvrtke Kaufland.

Na ljetovanje se, zahvaljujući ovoj donaciji, uputilo sedam mladih osoba koje su smještene u SOS Zajednicama mladih u Osijeku, desetero mladih osoba iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci koje su upravo završile osnovnu školu te od nove školske godine prelaze u naše Zajednice mladih, šestero odgajatelja u pratnji te naš kuhar.

Ovo ljetovanje je bila odlična prilika za međusobno upoznavanje i zbližavanje mladih osoba te upoznavanje sa životom u Zajednici mladih, a samim time i olakšava prijelaz mladih osoba iz Sela u Zajednicu i ubrzava proces prilagodbe.

Za vrijeme našeg desetodnevnog boravka u Segetu Donjem osjećali smo se kao kod kuće za što su zaslužni mnogi ljudi. Svih dana nas je pratilo lijepo vrijeme pa smo imali prilike istinski uživati u moru, kupanju, plivanju te svim ostalim morskim radostima, a 11-ero djece je uživalo i u vodenom parku tvrtke Wibit koja nam je izišla ususret s popustom na cijenu ulaznica.

Zahvaljujući ljubaznom osoblju Zračne luke Split, šestero mladih osoba je imalo priliku razgledati cijelu zračnu luku, piste, polijetanje zrakoplova i helikoptera te saznati malo više o radu same zračne luke. Također smo posjetili obližnji Trogir gdje smo prošetali gradom i razgledali znamenitosti.

Ovo ljetovanje će nam svima ostati u lijepom sjećanju, a u Seget Donji ćemo se zasigurno poželjeti vratiti još kojom prilikom.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više