Objavljeno: četvrtak, 01.10.2015.

Ove subote svi trk na Jarun, jer 'Roniti se mora'

Da je ronjenje predivan sport treću će godinu za redom ronilački klub 'Roniti se mora' pojasniti našim mladima koji će s uvijek jednakim zadovoljstvom, sudjelovati u akciji na Jarunu.

Ronilački klub Roniti se mora i časopis National Geographic Hrvatska i ove godine pozivaju vas da se pridružite ekološko- humanitarnoj akciji 'Think Green – Jarun 2015.', koja će se održati u subotu, 3. listopada na jezeru Jarun od 10.oo do 17.00 sati. U sklopu akcije prikupljati će se i sredstva za SOS Dječje selo Hrvatska.

Danas kad se cijeli svijet suočava s globalnom krizom izumiranja, koja prijeti ne samo prirodnom okruženju nego i ljudskoj populaciji, vrlo je važno kontinuirano ukazivati na važnost našeg prirodnog okruženja. Očuvanje prirode i prirodnih resursa osnova je za razvoj daljnjeg života na zemlji uključujući hranu, piće, lijekove, goriva pa čak i građevne materijale. Ekološki sustavi našeg planeta opskrbljuju nas mnogim nezamjenjivim izvorima i uslugama kao što su zrak i čista voda, tlo, oprašivanje, regulacija klime.

Zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika u ronjenje i ekologiju okupljenih oko RK Roniti se mora i časopisu NATIONAL GEOGRAPHIC HRVATSKA, jezero Jarun će hvalevrijednom inicijativom obilježiti ovaj dan ekološkom i humanitarnom akcijom koja će se sastojati od:

• čišćenja Jarunskog jezera i površine oko jezera;
• predavanje o invazivnim stranim vrstama u ekosustavima kopnenih voda za djecu i odrasle
• prikupljanje sredstava za SOS Dječje selo Hrvatska

RK Roniti se mora će u sklopu eko akcije organizirati i edukaciju za mlade o ronjenju i potrebnoj opremi, životinjskom i biljnom svijetu u vodama te podvodnoj fotografiji. Svoj dolazak najavilo je preko 100 ronilaca iz Hrvatske i inozemstva, a u akciju čišćenja Jaruna uključio se Grad Zagreb, brojni drugi gospodarski subjekti i poznate osobe koje podupiru ideju očuvanja prirodnih bogatstava. Organizatori najavljuju cjelodnevnu zabavu za velike i male, a pozivaju i građane da budu dio ovog događanja.

Program održavanja ekološke akcije:
09:30 - 10:00 - registracija svih sudionika i podjela poklon paketa (ispred zgrade Uprave Jarun na Otoku Univerzijade)
10:45 - Otvaranje ekološke akcije
11:00 - glavni urednik NGH g.Hrvoje Prćić
11:15 - Zajedničko fotografiranje svih sudionika
11:20 - izjave za medije
12:00 - Početak predavanja za djecu i roditelje
12:00 - 13:30 Čišćenje jezera Jarun - lokacija Veliko jezero i okolice oko jezera
14:00 – Ručak za sve sudionike akcije
17:00 - Zatvaranje eko akcije Think Green – Jarun 2015.

 

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više