Objavljeno: srijeda, 28.10.2015.

SOS Dječje selo Hrvatska na Stručnom skupu u Sisku

Upravni odjel za socijalnu skrb Sisačko-moslavačke županije i SOS Dječje selo Hrvatska u utorak, 20. listopada, u Sisku organizirali su stručni skup pod nazivom 'Stanje, potrebe i izazovi u razvoju socijalnih usluga Sisačko-moslavačke županije'. Skup je održan u prostoru županije pod pokroviteljstvom Ive Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije.

Sudionici skupa bili su djelatnici Sisačko- moslavačke županije, predstavnici Centara za socijalnu skrb Sisak, Petrinja, Glina, Hrvatska Kostajnica, Kutina i podružnice Topusko, predstavnici Obiteljskog centra Sisak, Doma za djecu Vrbina, Crvenog Križa, Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, te djelatnici SOS Dječjeg sela Hrvatska i SOS Dječjeg sela Lekenik.

Skup je otvorio Josip Takač, pročelnik Upravnog odbora za socijalnu skrb u SMŽ nakon čega je Gordana Daniel, direktorica razvoja nacionalnih programa SOS Dječjeg sela Hrvatska predstavila rad i aktivnosti Udruge. Rad SOS Dječjeg sela Lekenik predstavio je Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik te je ujedno istaknuo važnost razvoja i proširenje naših usluga koje ovim putem želimo predstaviti.

U nastavku je Krešimir Makvić, zagovaratelj dječjih prava SOS Dječjeg sela Hrvatska, sve prisutne uveo u složenost nastanka i financiranja projekata, te pojasnio prisutnima kako i zašto smo došli do osmišljavanja Programa 'Brižan dom za svako dijete'- program rada mobilnog tima i Savjetovališta za djecu mlade i obitelj na području SMŽ .

Funkcioniranje projekta, aktivnosti i rezultate prve godine rada predstavila je Asja Zenko, koordinatorica u Programu jačanja obitelji SOS Dječjeg sela Hrvatska. Predstavila je put od 30.000 kilometara koji su djelatnice Programa prošle pomažući obiteljima na području županije i mnogobrojne aktivnosti koje su zajednički s partnerima ponudile lokalnoj zajednici. Rezultati su potkrijepili važnost i daljnju potrebu ovakvog Programa, ali i važnost lokalnog financiranja Programa.

O aktivnostima projekta i odličnom zajedničkom radu i suradnji na području Općine Lekenik govorio je Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik, kao i djelatnice Centra za socijalnu skrb Sisak, Mirna Marčec, ravnateljica, Ivana Ivša, dipl. socijalna radnica, te predstojnica Podružnice Obiteljskog centra, Alenka Ljubešić.

Skup su svojim izlaganjem o važnosti Socijalnog plana i mogućnostima u županiji završili Josip Takač i Ivan Kirinčić, predstavnici odjela za socijalnu skrb u SMŽ.

Nakon konstruktivne diskusije svih sudionika doneseni su zaključci o važnosti suradnje svih dionika na lokalnoj razini, o potrebama veće uključenosti nevladinih organizacija koje mogu odgovoriti na potrebe na koje sustav trenutno ne može, ali su izneseni i konkretni prijedlozi za daljnje susrete i planiranje rada.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više