Objavljeno: ponedjeljak, 02.11.2015.

Senatori iz 14 zemalja u posjeti SOS Dječjem selu Hrvatska

Udruga SOS Dječje selo Hrvatska dobila je čast biti domaćin prve konferencije Senatora SOS Children Villages International pod nazivom '1st SENATOR ALUMNI CONFERENCE'.

Tim povodom SOS Dječje selo Hrvatska je od 23. do 26. listopada ugostio senatore iz 14 zemalja i njihovu pratnju koji su bili oduševljeni ljepotama glavnog grada Lijepe naše i Hrvatskog Zagorja. Zahvaljujući izvrsnim domaćinima, predsjednici Udruge SOS Dječjeg sela Hrvatska, profesorici Marizi Katavić, dopredsjedniku Branimiru Vlaji i nacionalnoj direktorici SOS Dječjeg sela Hrvatska, Višnji Tuškan-Krupić, u tri dana naši su dragi gosti imali prilike 'udahnuti' Zagreb punim plućima. Razgledavanje ljepota Gornjeg grada završilo je vožnjom nadaleko poznatom zagrebačkom uspinjačom te posjetom originalnom 'Muzeju prekinutih veza'.

Osim Zagreba, naši su gosti imali priliku razgledati i ljepote Hrvatskog Zagorja gdje su posjetili dvorac Trakošćan i muzej Krapinskih neandertalaca 'Kraneamus' te dan 'začinili' ukusnim delicijama iz domaćeg gospodarstva 'Kozjak'.

Kao kruna ovog prekrasnog druženja, u ponedjeljak, 26. listopada, Senatori i njihova pratnja posjetili su SOS Dječje selo Lekenik, gdje su uz prigodni program proveli predivan dan za pamćenje. Uz pozdravne govore Predsjednice Udruge SOS DSH, prof. Marize Katavić, načelnika Općine Lekenik, Ivice Perovića i nacionalne direktorice, Višnje Tuškan-Krupić, direktori Sela Lekenik i Ladimirevci, Mario Čović i Zoran Relić, predstavili su rad i djelovanje Sela te SOS Mobilnih timova na području općine Lekenik i Županjske Posavine.

Kao 'šlag na kraju' druženja naša su djeca izvela predstavu 'Cvrčak i mravi', dok su najviše ovacija dobili oni najmlađi– polaznici 'Male igraonice' koji su goste očarali originalnom izvedbom pjesme 'Turopolje u mom srcu'.

Nakon prigodnog programa i sastanka, Senatori su krenuli u obilazak Sela. Zahvaljujući prekrasnom sunčanom danu, Selo je bilo prepuno djece i njihovih SOS mama koji su uživali u vanjskim aktivnostima. Osim toga, Senatori su dobili priliku iz prve ruke upoznati život jedne SOS obitelji koja ih je srdačno ugostila u svom domu u SOS Dječjem selu Lekenik.

Počasni predsjednik SOS Kinderdorf Internationala, Helmut Kutin uživao je u druženju na kraju kojeg nam je zaželio da nadalje živimo i ostvarujemo zamisao SOS Dječjih sela, dok je aaktualnipredsjednik Siddhartha Kaul prenio čestitke na izuzetnom radu SOS Dječjeg sela Hrvatska.

Ovo ugodno druženje završilo je ukusnim ručkom u organizaciji naših SOS domaćica koje su zaslužne za vrhunski gulaš o kojem se pričalo još danima. Nasmijanih lica i s prekrasnim uspomenama, u poslijepodnevnim satima Senatori su napustili SOS Dječje selo Lekenik i Zagreb te obećali da će uskoro ponovno doći.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više