Objavljeno: petak, 05.02.2016.

Stručnjak si koji radiš s djecom u alternativnoj skrbi? Ovaj je trening kao stvoren za tebe!

Ako se ponekad pitate što zapravo primjena dječjih prava u svakodnevnom radu znači, kako ih primjenjivati usprkos mnogim ograničenjima te ako želite saznati što vaše kolege i kolegice o tome misle prijavite se na treći od pet treninga jačanja kapaciteta stručnjaka.

SOS Dječje selo Hrvatska s osobitim zadovoljstvom vas poziva na treći od pet treninga 'Jačanja kapaciteta stručnjaka koji rade s djecom u alternativnoj skrbi' koji će se održati 10. i 11. ožujka 2016. godine u Esseker centru u Osijeku, Ribarska 4, lokal 31, s početkom u 9.30 sati.

Ovaj projekt koji je s provedbom započeo u siječnju 2015. godine razvijen je u partnerstvu između SOS-Kinderdorf Internationala, Vijeća Europe, Eurochilda i nacionalnih partnera u osam zemalja EU: Bugarska, Hrvatska, Estonija, Francuska, Italija, Latvija, Mađarska i Rumunjska.

Svrha projekta je podržati i promicati prava djece i mladih koji žive u alternativnoj skrbi, a ona će se ostvariti uz pomoć dva ključna cilja:
1. Izgradnja kapaciteta stručnjaka koji rade u sustavu alternativne skrbi za usvajanje pristupa dječjih prava u svojoj svakodnevnoj praksi
2. Suradnja s nacionalnim i europskim dionicima i podizanje svijesti o potrebi da se održi trening o pravima djece za stručnjake koji rade u sustavu alternativne skrbi.

Dvodnevni program treninga osmišljen je da skupinama stručnjaka za skrb približi međunarodne standarde i načela vezana za dječja prava – i iznad svega, da ih poveže sa svakodnevnim iskustvima i izazovima u sustavu alternativne skrbi. Program će polaznicima dati informacije, motivaciju i strategije koje mogu primjenjivati za integraciju dječjih prava u svom svakodnevnom radu.

Nakon završenog treninga polaznici će imati:
• Bolje razumijevanje dječjih i ljudskih prava
• Sposobnost prepoznati ograničavanja ili kršenja dječjih prava
• Strategije za učinkovitiju integraciju dječjih prava u njihov rad
• Otvorenost novim idejama, spremnost da iskušaju nove metode rada i motivaciju da to i učine

Upoznajte trenere:

Sunčana Kusturin je diplomirala na Studijskom centru socijalnog rada 2002. godine, 2010. je završila specijalistički studij za supervizora psihosocijalnog rada, a trenutno je doktorski student na doktoratu iz socijalnog rada i socijalne politike. Uz spomenuto formalno obrazovanje sudjelovala je na brojnim edukacijama iz područja neformalnog obrazovanja mladih. Alternativnom skrbi se bavi posljednjih petnaestak godina. Ima iskustvo direktnog rada sa djecom, mladima i stručnjacima, a autor je i nekoliko priručnika namijenjenih raznim dionicima u području alternativne skrbi. Sudjelovala je i u raznim zagovaračkim aktivnostima koje su za cilj imale unapređenje kvalitete života u i izlasku iz alternativne skrbi. Voli kritički promišljati o stvarima iz „različitih cipela“ sa visokim stupnjem uvažavanja teškoća i snaga svih uključenih u sustav alternativne skrbi.

Toni Maglica je diplomirao na Edukacijskom rehabilitacijskom fakutetu 2001. godine. Od tada radi u sustavu socijalne skrbi u direktnom radu s djecom, mladima i njihovim obiteljima. Dodatno se educirao u području gestalt psihoterapije, a trenutno završava doktorat iz prevencijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu. Uz formalno obrazovanje sudjelovao je na brojnim edukacijama iz područja neformalnog obrazovanja mladih. Autor je više znanstvenih i stručnih članaka i priručnika o različitim oblicima problema u ponašanju mladih i o različitim temama iz područja alternative skrbi. Sudjelovao je i u raznim zagovaračkim aktivnostima koje su za cilj imale unapređenje kvalitete života djece u alternativnoj skrbi. Sada je zaposlen u udruzi „MoSt“. Teorijska znanja iz socijalne pedagogije, ali i svoja profesionalna iskustva „dijeli“ studentima pedagogije i sociologije na Filozofskom fakultetu u Splitu, gdje od 2009. godine radi kao vanjski suradnik, predavač.

Dosad su održana dva treninga u Zagrebu, a nakon treninga u Osijeku biti će održana još dva treninga u Rijeci i Splitu pa će svi zainteresirani stručnjaci diljem Hrvatske dobiti priliku sudjelovati.
Izdvajamo nekoliko povratnih informacija od sudionika o tome što su dobili sudjelovanjem na treninzima:
Veći/novi uvid u problematiku; potvrda dobre vlastite prakse; praktične vježbe; ideje za svoje predmete; podsjećanje na ono što znam; razmjena mišljenja; iskustvo ulaženja u tuđe cipele.

Trening je potpuno besplatan za sve sudionike, kojima je u dane treninga osiguran besplatan ručak i dvije pauze za kavu te će biti prijavljen Hrvatskoj komori socijalnih radnika, Hrvatskoj psihološkoj komori i Hrvatskoj komori edukacijskih rehabilitatora.


PRIJAVE:
Ljubazno molimo sve zainteresirane da se prijave putem ovog linka http://goo.gl/forms/AowzwdyZjm , a za sva dodatna pitanja mogu se obratiti na e-mail adresu valentina.popovic@sos-dsh.hr, ili na brojeve telefona: 01/4610-066 ili 099 3202 824.
Broj polaznika ograničen je na 20.

Molimo Vas da svoje prijave pošaljete najkasnije do 22.02.2016. godine.

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 03.02.2020.

Uvijek nasmiješeni – SOS predstavnici

I ovog vas tjedna, SOS predstavnici očekuju na lokacijama u Zagrebu, Zaprešiću, Splitu i Osijeku!

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 30.01.2020.

Nastavak planinarske sezone

Planinari iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci zajedno s prijateljima iz PD Zanatlija Osijek planinareći su uživali u predivnom zimskom okolišu! Ali i učili pružanje prve pomoći.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 27.01.2020.

Preko 47.000 kn donacija putem Keks pay aplikacije

Hvala svima koji su donacijom uljepšali odrastanje djece u SOS dječjim selima! Aplikacijom možete i dalje donirati, a mogu ju koristiti svi, bez obzira u kojoj banci imaju otvoren račun.

Saznajte više