Objavljeno: ponedjeljak, 08.02.2016.

SOS ambasadori, Henschel kvartet stižu u Zagreb

Svi ljubitelji klasične glazbe u četvrtak, 18. veljače, doći će na svoje. Jedan od najboljih sastava na svijetu, sjajan gudački 'Henschel kvartet' stiže u Zagreb.

Ovi nagrađivani, prestižni glazbenici, koje svjetski mediji svrstavaju na sam vrh elitne grupe gudačkih kvarteta današnjice, 18. veljače, 2016. održat će koncert u nedavno otvorenoj koncertnoj dvorani Blagoje Bersa.

U suradnji s domaćinom gostovanja, Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, i glavnim pokroviteljom Goethe-Institut Kroatien, njemački gudački kvartet, inače dobitnik nagrade Orlando za 2015. godinu, zabavljat će zagrebačku publiku djelima J.Haydna, M.Tarbuka i L. Van Beethovena. Hrvatska radiotelevizija integralno će snimiti koncert koji započinje u 21:00 sat, te će ga izravno emitirati na svojemu Trećem programu.

Među publikom naći će se i 'počasni gosti', djelatnici, djeca i mladi iz SOS Dječjeg sela Lekenik. Naime, prijateljstvo između Henschel kvarteta i Udruge SOS Dječje selo Hrvatska traje već dugi niz godina, točnije otkad je kvartet devedesetih godina prošlog stoljeća počeo donirati jedan posto svih svojih bruto prihoda projektu 'Nueva' SOS Dječjeg sela Kolumbiji. 2006. godine ova je glazbena obitelj proglašena službenim ambasadorima SOS Dječjih sela, organizacije koja djeluje u 134 zemlje svijeta, među kojima je i Hrvatska. Od tada Kvartet još intenzivnije nastavlja s potporom kroz humanitarne koncerte i radionice. Ovom prigodom grupa djece i mladih iz SOS Dječjeg sela Lekenik, koji pohađajusatove violine kod profesora Budaka, uživat će u ovom koncertu u novoj, prekrasnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije.

Objavljeno:
petak, 21.09.2018.

Zabava i učenje uz prijatelje iz Ine

U SOS Dječjem selu Ladimirevci, djeca od petog do osmog razreda, saznala su kako bezbrižno surfati internetom.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
četvrtak, 13.09.2018.

Pronađi SOS predstavnike i postani dio tima!

Diljem Hrvatske naši predstavnici marljivo prezentiraju rad Udruge. Zastani, možeš doznati i kako se priključiti našem timu.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 05.09.2018.

SOS Dječje selo Hrvatska traži ljude! Možda trebamo baš tebe!

Ako si pozitivna, komunikativna i motivirana osoba koja lako pristupa ljudima i najviše od svega voli raditi u timskom okruženju, imamo za tebe ponudu iz snova. Prijavi se na oglas za posao i postani SOS predstavnik.

Saznajte više