Objavljeno: ponedjeljak, 08.02.2016.

SOS ambasadori, Henschel kvartet stižu u Zagreb

Svi ljubitelji klasične glazbe u četvrtak, 18. veljače, doći će na svoje. Jedan od najboljih sastava na svijetu, sjajan gudački 'Henschel kvartet' stiže u Zagreb.

Ovi nagrađivani, prestižni glazbenici, koje svjetski mediji svrstavaju na sam vrh elitne grupe gudačkih kvarteta današnjice, 18. veljače, 2016. održat će koncert u nedavno otvorenoj koncertnoj dvorani Blagoje Bersa.

U suradnji s domaćinom gostovanja, Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, i glavnim pokroviteljom Goethe-Institut Kroatien, njemački gudački kvartet, inače dobitnik nagrade Orlando za 2015. godinu, zabavljat će zagrebačku publiku djelima J.Haydna, M.Tarbuka i L. Van Beethovena. Hrvatska radiotelevizija integralno će snimiti koncert koji započinje u 21:00 sat, te će ga izravno emitirati na svojemu Trećem programu.

Među publikom naći će se i 'počasni gosti', djelatnici, djeca i mladi iz SOS Dječjeg sela Lekenik. Naime, prijateljstvo između Henschel kvarteta i Udruge SOS Dječje selo Hrvatska traje već dugi niz godina, točnije otkad je kvartet devedesetih godina prošlog stoljeća počeo donirati jedan posto svih svojih bruto prihoda projektu 'Nueva' SOS Dječjeg sela Kolumbiji. 2006. godine ova je glazbena obitelj proglašena službenim ambasadorima SOS Dječjih sela, organizacije koja djeluje u 134 zemlje svijeta, među kojima je i Hrvatska. Od tada Kvartet još intenzivnije nastavlja s potporom kroz humanitarne koncerte i radionice. Ovom prigodom grupa djece i mladih iz SOS Dječjeg sela Lekenik, koji pohađajusatove violine kod profesora Budaka, uživat će u ovom koncertu u novoj, prekrasnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više