Objavljeno: ponedjeljak, 08.02.2016.

SOS ambasadori, Henschel kvartet stižu u Zagreb

Svi ljubitelji klasične glazbe u četvrtak, 18. veljače, doći će na svoje. Jedan od najboljih sastava na svijetu, sjajan gudački 'Henschel kvartet' stiže u Zagreb.

Ovi nagrađivani, prestižni glazbenici, koje svjetski mediji svrstavaju na sam vrh elitne grupe gudačkih kvarteta današnjice, 18. veljače, 2016. održat će koncert u nedavno otvorenoj koncertnoj dvorani Blagoje Bersa.

U suradnji s domaćinom gostovanja, Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, i glavnim pokroviteljom Goethe-Institut Kroatien, njemački gudački kvartet, inače dobitnik nagrade Orlando za 2015. godinu, zabavljat će zagrebačku publiku djelima J.Haydna, M.Tarbuka i L. Van Beethovena. Hrvatska radiotelevizija integralno će snimiti koncert koji započinje u 21:00 sat, te će ga izravno emitirati na svojemu Trećem programu.

Među publikom naći će se i 'počasni gosti', djelatnici, djeca i mladi iz SOS Dječjeg sela Lekenik. Naime, prijateljstvo između Henschel kvarteta i Udruge SOS Dječje selo Hrvatska traje već dugi niz godina, točnije otkad je kvartet devedesetih godina prošlog stoljeća počeo donirati jedan posto svih svojih bruto prihoda projektu 'Nueva' SOS Dječjeg sela Kolumbiji. 2006. godine ova je glazbena obitelj proglašena službenim ambasadorima SOS Dječjih sela, organizacije koja djeluje u 134 zemlje svijeta, među kojima je i Hrvatska. Od tada Kvartet još intenzivnije nastavlja s potporom kroz humanitarne koncerte i radionice. Ovom prigodom grupa djece i mladih iz SOS Dječjeg sela Lekenik, koji pohađajusatove violine kod profesora Budaka, uživat će u ovom koncertu u novoj, prekrasnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije.

Objavljeno:
ponedjeljak, 16.04.2018.

C&A Foundation podržao rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska

C&A Foundation naš je novi partner. Velikodušnom donacijom dali su podršku radu Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 13.04.2018.

Ove subote svi trk na plivačko natjecanje 'Medek'

Osim podrške mladim plivačima na prvom plivačkom natjecanju PK Medveščak za početnike, 'Medek', moći ćete podržati i rad Udruge SOS Dječje selo Hrvatska.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 11.04.2018.

Drage gošće iz Njemačke pristigle u Lekenik

SOS Dječje selo Lekenik ugostilo je šest kolegica iz Njemačke, SOS-Kinderdorf e.V. Deutschland sa sjedištem u Münchenu.

Saznajte više