Objavljeno: utorak, 16.02.2016.

Kad stručnjaci odluče ojačati svoje znanje

Kažu da znati ne znači i biti, jer ono što je naučeno treba znati prenijeti u svakodnevni život.

Stoga svaka osoba mora raditi na usavršavanju svog znanja i znati ga primijeniti u praksi. Tako su 24 stručnjaka koji rade s djecom u alternativnoj skrbi odlučili svoje znanje i vještine podijeliti s kolegama iz struke i s druge strane svoja iskustva podijeliti s njima.

Na drugom od pet treninga 'Jačanja kapaciteta stručnjaka' koji je održan 11. i 12. veljače u hotelu Westin prisustvovali su stručnjaci s područja Zagrebačke županije, Sisačko- moslavačke, Bjelovarsko- bilogorske, Krapinsko- zagorske, Koprivničko- križevačke, Varaždinske te Međimurske županije.

Dvodnevni program treninga bio je osmišljen tako da skupinama stručnjaka za skrb približi međunarodne standarde i načela vezana za dječja prava. Osim toga, povezao ih je sa svakodnevnim iskustvima i izazovima u sustavu alternativne skrbi. Također, program treninga je polaznicima dao informacije, motivaciju i strategije koje mogu primjenjivati za integraciju dječjih prava u svom svakodnevnom radu.

Sudionici su kao najkorisnije ocijenili da su poboljšali vlastito razumijevanje dječjih prava, te kako taj pristup koristiti u svakodnevnom radu. Također su isticali kako su spremniji na korištenje pristupa u radu temeljen na dječjim pravima, te kako su dobili praktične ideje o metodama i tehnikama za rad na ovoj temi.

Pozitivne dojmove o treningu zaključili su s pohvalom dobroj organizaciji te mogućnosti da razmjene iskustva i znanja s kolegama iz različitih sustava, što će im olakšati budući rad.

Novosti

Objavljeno:
srijeda, 14.08.2019.

Ljeto u SOS Dječjem selu Ladimirevci

Na istoku zemlje, u našem predivnom Selu u Ladimirevcima, djeca ljeto provode uz bogati tjedni program.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
ponedjeljak, 12.08.2019.

SOS predstavnici čekaju Vas i ovih dana diljem Hrvatske

Dozvolite im da vam dočaraju svijet SOS Dječjih sela Lekenik i Ladimirevci te u sebi prepoznajte ljepotu pomaganja i učlanite se u Klub prijatelja.

Saznajte više

Novosti

Objavljeno:
petak, 09.08.2019.

Kreativno i zabavno ljeto u SOS Dječjem selu Lekenik

Osmjesi ne silaze s lica naših mališana ovih vrućih ljetnih dana. Pročitajte i pogledajte što su mali kreativci napravili...

Saznajte više